joi, decembrie 7, 2023
AcasăCAMPIONINou record mondial la aruncarea greutăţii (23,38 m) la New York. Marius...

Nou record mondial la aruncarea greutăţii (23,38 m) la New York. Marius Musteață…

Nou record mondial pentru atletul american Ryan Crouser. Dublul campion olimpic la aruncarea greutăţii, şi-a bătut propriul record mondial, sâmbătă, cu prilejul concursului indoor Millrose Games de la New York, cu o aruncare de 23,38 metri. În aceeași zi Marius Constantin Musteaţă arunca greutatea la 18,85 metri. Sportivul de la CSA Steaua Bucureşti a câștigat întrecerea organizată în sala ”Ioan Soter” din Complexul Sportiv Naţional ”Lia Manoliu” din Bucureşti.

Nou record mondial îmbunătățit de la 23,37 metri la 23,38 metri pentru Ryan Crouser. Precedentul record a fost stabilit de Crouser pe 18 iunie 2021, la trialul de selecţie american pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, la Eugene.

În aceeași zi, în România, CSA Steaua a obţinut trei titluri, în prima etapă a Campionatului Naţional de atletism în sală, găzduită de Sala ”Ioan Soter” din Complexul Sportiv Naţional ”Lia Manoliu” din Bucureşti.

Nou record mondial la aruncarea greutăţii (23,38 m) la New York. Marius Musteață...

Angela Veronica Olenici a câştigat la 1.500 metri, Răzvan Cristian Grecu s-a impus la triplusalt, iar Marius Constantin Musteaţă, la aruncarea greutăţii.

CS Rapid a câştigat prin Maria Mihalache (60 metri) şi Elena Andreea Taloş care s-a impus la triplusalt.

CSM Craiova a obţinut şi ea două titluri, prin Valentina Iulia Necoară şi Dacian Costea (ambii la săritura cu prăjina). Valentina Iulia Necoară sportivă legitimată la CSŞ 3 Steaua Bucureşti și la CSM Craiova a câștigat cu 3,60 m.

La săritura cu prăjina la concursul indoor Millrose Games de la New York , americanca Sandi Morris s-a impus cu 4,75 metri, fiind urmată de Emily Grove (4,45 metri) şi Katie Nageotte (4,35 metri), campioana olimpică en titre.

În aceeaşi reuniune, sprinterul american Christian Coleman, 25 ani, a câştigat proba de 60 metri cu 6sec49/100, la prima sa apariţie după o suspendare de 18 luni din cauza încălcării codului antidoping.

Coleman, campion mondial en titre la 100 metri, a ratat Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza suspendării. Podiumul la 60 metri a fost completat de conaţionalii săi Trayvon Bromell (6sec48/100) şi Ronnie Baker (6sec54/100). Bromell a fost cel mai rapid din 2021 la 100 metri cu timpul de 9sec77/100. Sursa Agerpres

Pe AIMX citiți aici  mai multe articole despre sportivii români de la Jocurile Olimpice de iarnă.

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE