OCEANMAN: Paul Georgescu va lua startul in finala Mondialului de Inot in Ape Libere

0
1175

  OCEANMAN este primul circuit mondial de inot in ape libere de pe glob. S-a dezvoltat in 2015 doar in Spania si Italia. Un an mai tarziu a devenit oficial singurul Campionat Mondial International de Inot in Ape Libere. Sunt 6 curse plus finala care se desfasoara pe 15 octombrie la Benidorm, in Spania. Paul Georgescu, cel mai rapid roman care a traversat Canalul Manecii, va reprezenta Romania.

     9,3 kilometri este distanta la finala OCEANMAN

Paul Georgescu a obtinut calificarea in finala de la Benidorm chiar la prima sa competitie in afara granitelor tarii. A ales etapa OCEANMAN care s-a tinut in cel mai romantic lac al Italiei: Lago D”Orta. Paul a inotat atunci cei 14 kilometri in 3 ore si 33 de minute. A obtinut un excelent loc 2 la categorie si 7 la general ( in finala se califica primele 10 pozitii de la fiecare categorie de varsta).

Benidorm este o superba statiune spaniola aflata in provincia Alicante. 68 de mii de locuitori are statiunea de la Marea Mediterana. 1200 de sportivi din 35 de tari se vor afla la start.  Distanta pe care va concura Paul Georgescu  este de 9,3 kilometri. Traseul porneste de pe Playa Mal Pas. Concurentii vor inota drept 4 kilometri in largul coastelor , vor ocoli o insula si se vor intoarce in acelasi loc pentru a ajunge la finish.

Fostul poloist in varsta de 37 de ani traverseaza o forma extraordinara in acest an: a castigat de o maniera categorica maratonul lacului Zurich, SRI CHINMOY MARATHON-SCHWIMMEN ( 26,4 kilometri).aimx.ro va transmite de la fata locului imagini, fotografii, informatii si articole cu atmosfera din jurul unui astfel de eveniment grandios.