OCEANMAN: Paul Georgescu, podium la prima competitie in afara Romaniei

935

  Locul 2 la categorie, 7 la general pentru Paul Georgescu

     Cel mai romantic lac al Italiei, Lago d’Orta, a gazduit una dintre etapele celebrului circuit Oceanman. Competitia este destinata profesionistilor si amatorilor indragostiti de inotul in ape libere. Pentru Paul Georgescu, cel mai rapid roman care a traversat inot Canalul Manecii, a fost primul concurs in strainatate. Fostul poloist, dublu campion national cu Steaua, a ales cea mai lunga proba: cea de 14 kilometri. A terminat-o dupa 3 ore si 33 de minute si a urcat pe locul 2 in clasament, la categoria 30-39 de ani si pe 7 la general.

 

Acest rezultat i-a permis romanului calificarea in finala Oceanman ce va avea loc in Spania, in luna octombrie. „Sunt foarte bucuros pentru acest rezultat mai ales ca este primul meu concurs in afara granitelor Romaniei. Totul a fost excelent: vremea superba, peisajul la fel, apa lina, temperatura apei 26 de grade… Nu m-am inscris la categoria ELITE si cu toate acestea am reusit sa vin al saptelea in clasamentul general, top care ii include si pe inotatorii profesionisti. Strategia mea a fost sa inot tot timpul in spatele unui concurent. De la jumatatea distantei insa am inotat singur  pana la final, pentru ca inotatorii s-au rasfirat, dar m-am simtit foarte bine.”, a declarat Paul in exclusivitate pentru aimx.ro la putin timp dupa ce a iesit din apa.

 

  „THE POWER OF MY WRITTEN ARMS” – a fost mesajul lui Paul  catre elevii sai de la International Britisch School of Bucharest. Acestia si-au pus semnaturile pe bratele inotatorului inainte de a pleca in competitie. O reteta de scucces ,brevetata odata cu traversarea Canalului Manecii.

Paul Georgescu vrea sa atinga varful de forma in luna august. Atunci ca participa la concursul ce vizeaza traversarea lacului Zurich: SRI CHINMOY MARATHON-SCHWIMMEN, 26,4 km. Cursa este considerata „regina” maratoanelor de inot in ape deschise.