sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăCAMPIONIOvidiu Tirla din Oradea este campion mondial în ape înghețate

Ovidiu Tirla din Oradea este campion mondial în ape înghețate

Ovidiu Tirla din Oradea este campion mondial în ape înghețate. Rezultat remarcabil obținut la a patra ediție a Campionatelor Mondiale de Înot în ape înghețate. A concurat doar în slip, cu ochelari și cască. Apa are sub 5 grade în compretiție, iar când Ovidiu a concurat au fost 3,2 grade.

Ovidiu Tirla din Oradea este campion mondial în ape înghețate. Declarația după succes!

Ovidiu Tirla din Oradea este campion mondial în ape înghețate. Declarația după succes!

”Înainte de probă m-am gândit doar să dau maxim în apă. Am avut timp de înscriere de 35 sec/50m, am terminat proba în 33:90,deci adrenalina și-a făcut treaba. Nu mă așteptam să câștig proba, în primul rând pentru că ne batem cu națiuni cu experiență mai mare și vechime în acest sport extrem. Mă bucur, pentru medalie, mă bucur că pot fi un exemplu pentru copii și pentru oricine își dorește să practice înotul, fie el in piscină clasic, ape deschise sau ape înghețate.”-Ovidiu Tirla

Ovidiu este sportiv și antrenor de înot în Oradea, iubește să facă sport și militează ca lumea să facă sport.

”Eu înot de la 6 ani, când am început la Crișul Oradea. La 12 ani am trecut la polo pe apă, în cadrul Dinamo Oradea. La 28 de ani m-am lăsat de sportul de performanță. După 30 ani am început să concurez în ape deschise (lacuri, mare, oceane) și să antrenez copii, adulti, sportivi amatori, triatloniști. Pentru înotul în apele înghețate, am început în urmă cu două luni, adaptarea la invitația lui Paul de a mă alătura echipei naționale de înot în ape înghețate.”

Paul Georgescu, nominalizat pentru a treia oară consecutiv la titlul de înotătorul anului în lume, câștigător al titlului în 2021 a avut inițiativa formării acestei echipe. Paul Georgescu deține si cea mai importantă performanță în acest sport pentru România: este campion mondial de înot în ape înghețate în proba de 500 de metri. Temperatura apei a fost atunci de doar 0,2 grade. Este pentru a treia oară când România are reprezentanți la Mondial. Drumul a fost deschis de Dragomir Streza în 2018.

Pe AIMX citiți aici  articole despre sportivii români care participă la Jocurile Olimpice de iarnă.

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE