Parapantiști de pe 3 continente vin la SkyDreamers Open Brașov

0
428

Războiul din Ucraina influențează ritmul înscrierilor. Arbitri din Macedonia și Franța vor superviza competiția pentru ca totul să se desfășoare în condiții de siguranță. La un vânt de peste 15 km/h ziua de concurs se anulează.

PWC SkyDreamers Open Brașov are loc în perioada 13-19 mai

   PWC SkyDreamers Open Brașov este printre primele competiții de parapantă din calendarul internațional în 2022. Până în acest moment au confirmat prezența parapantiști de pe 3 continente, inclusiv din Statele Unite ale Americii și Noua Zeelandă.

   “Zona Brașovului este una extrem de tentantă pentru parapantiștii din întreaga lume. S-au înscris deja sportivi din SUA, Noua Zeelanda, Ungaria, Polonia, Franța, Macedonia, Serbia, Slovenia sau Italia și bineînțeles România. Iar primul concurent care a confirmat a fost un sportiv din Ucraina. Se întâmpla chiar înainte de începerea războiului. De atunci ritmul înscrierilor a scăzut. Parapantiștii din Europa, în special, ezită să se mai înscrie la competiții” a declarat Cristian Deacu, organizatorul  PWC SkyDreamers Open Brașov.

El a vorbit si despre influența pe care o are razboiul din țara vecină asupra zborurilor de parapantă de la noi.

Vedere din parapanta

“Spațiile aeriene din zona Brașovului nu au fost afectate. Interdicții de zbor au mai fost impuse în județele din Moldova acolo unde au existat diferite exerciții. Nu vom avea nicio problemă să organizăm competiția dacă lucrurile nu escaladează. Noi dorim să oferim un atlfel de spectacol pe cer: un spectacol de culoare, zboruri care să-I bucure și să-i încânte pe spectatorii prezenți. Parapanta este un sport extraordinar de frumos și de palpitant. Este Formula 1 de pe cer. Și cu siguranță în urmatorii ani acest sport va prinde rădăcini și în România. Noi vom lupta pentru asta. Avem nevoie să vină lângă noi și parteneri vizionari, companii sau autorități locale și județene,care să creadă în potențialul acestui sport pentru că financiar este destul de complicat de organizat un eveniment de talie mondială” a mai precizat Cristian Deacu.

Înscrierile la PWC SkyDreamers Open sunt deschise în continuare pe site-ul: https://airtribune.com/prepwc-skd2022/info.

Sponsorii PWC SkyDreamers Open : Primăria Săcele , Telecom Academy, Redis, Ramex, buffnita.ro

Tot pe aimx.ro poti citi si despre recordurile stabilite de Nicolae Alexandru Soare la Semimaratonul Istanbul, AICI !!