Paul Georgescu va fi primul roman care incheie proiectul „Lake’s Seven”. Stafeta „Romania” l-a parcurs pe cel mai dificil

0
608

Paul Georgescu si-a propus sa fie primul roman care va incheia proiectul „Lake’s Seven”. Este un concept realizat de Asociatia Club Sportiv Sport4You dupa modelul international „Ocean’s Seven”. Proiectul romanesc ii provoaca pe pasionatii de inot in ape libere sa traverseze cele mai lungi 7 lacuri din Romania: în judetul Cluj, lacul Dragan si lacul Belis – Fantanele, Izvorul Muntelui – judetul Neamt, Colibita – judetul Bistrita – Nasaud, lacul Vidraru – judetul Arges, lacul Stanca Costesti – judetul Botosani si  lacul de pe Dunare, Portile de Fier I, judetul Mehedinti. Paul a inceput cu ultimul, cel mai lung, in august 2020: 104,084 kilometri in peste 21 ore si 42 de minute.

In 7 zile Paul inoata si celelalte 6 lacuri: „Nu ar fi reprezentat o provocare pentru mine sa le inot intr-un interval mai mare de timp”

Aventura a inceput vineri, pe 6 august, in cel mai „neprietenos” lac, cel de la Stanca Costesti. Au fost 45 de kilometri care si-au lasat amprenta pe valorosul inotator roman.

„Veneam dupa 100 de kilometri inotati in piscina la finalul lunii iunie si inca nu sunt recuperat complet. Umarul drept nu este refacut total, iar cotul m-a jenat si el. Stanca Costesti este un lac greu, cu un curent insesizabil. Energetic am iesit din apa epuizat, sleit de puteri, dupa 13 ore si 8 minute.”

A fost al patrulea cel mai lung inot, ca timp, realizat de Paul Georgescu.

„Am avut marele avantaj ca stiam lacul si ca am prins o vreme foarte buna, in multe perioade, cu vant din spate. A si plouat, iar in acea perioada valurile au devenit inexistente. Mi s-a parut mai greu insa ca in Dunare in ciuda unei distante de doua ori mai mici”, a declarat Paul Georgescu pentru aimx.ro.

Paul Georgescu in proiectul „Lake’s Seven”:

6 august: Stanca Costesti, 45 de kilometri, 13 ore si 8 minute

8 august: Izvorul Muntelui, 23 de kilometri, 6 ore si 40 de minute

9 august: Colibita, 4,5 kilometri, o ora si 5 minute.

Urmeaza in urmatoarele 3 zile, incepand de marti, Belis, Dragan si Vidraru.

Paul s-a oprit in 2019, din cauza pandemiei, din a traversa cele mai periculoase stramtori din lume. Are 3 la activ si teoretic ar urma stramtoarea Gibraltar in prima saptamana din luna octombrie.

Mandru de copiii din Stafeta „Romania”

Proiectul Stafeta „Romania” continua si in 2021. Pentru a nu-i lasa fara o provocare pe componentii acesteia, dupa ce traversarea stramtorii Catalina din Oceanul Pacific (Los Angeles, SUA), a „cazut” din motive de pandemie, Paul le-a propus traversarea lacului Stanca Costesti. Au facut-o cu doua zile mai devreme ca el si au avut parte de o vreme total nefavorabila.

Adolescentii s-au descurcat excelent in ciuda acestor aspecte.

„Apa tulbure, pesti mari, vant din fata, valuri care li se spargeau in cap, distanta au fost cateva dintre provocarile pe care le-au depasit cu brio. Fiecare dintre cei 5 membri a inotat de 3 ori, cate o ora. Am avut si doua „new entry-uri” fata de stafeta care a traversat Canalul Manecii: Rarinca Solomon, 16 ani si Ilinca Dutu, 14 ani. Chiar daca au fost putin mai tematoare la inceput, pentru ca practic ele inotau pentru prima data in astfel de conditii, in ape deschise, au continuat excelent si au incheiat cu bine maratonul acvatic” a mai punctat Paul.

Din cauza valurilor mari, care riscau sa rastoarne barcile, pilotii i-au cerut lui Paul sa opreasca inotul.

„Mai erau doar 6 kilometri, foarte putin pana la final si nu aveam cum sa le spun copiilor ca au muncit degeaba atat de mult si ca trebuie sa iasa din apa. Am insistat sa continuam si am traversat cu bine lacul spre bucuria copiilor”.

Stafeta „Romania”: lacul Stanca Costesti, 14 ore si 46 de minute. Componenta: Anton Zamfir -18 ani, Andreea Albu – 15 ani, Ana Nanau -14 ani , Rarinca Solomon – 16 ani si Ilinca Dutu – 14 ani.

Autor: Vlad Lucian Arhire