Pentru Romania vor fi in concurs la Jocurile Olimpice Mazilu si Velicu la skeleton.

874
Pentru Romania vor fi in concurs la Jocurile Olimpice Mazilu si Velicu

Pentru Romania sunt inscrisi doi concurenti la skeleton la Jocurile Olimpice de iarna. Atat Maria Marinela Mazilu cat si Dorin Dumitru Velicu au experienta unui concurs olimpic

Pentru Romania, Maria Marinela Mazilu are in palmares titlul de campioana mondiala de Skeleton – starturi

Mazilu si Velicu au fost pe podium la Campionatul Mondial de starturi la bob şi skeleton. A fost un eveniment organizat de Federatia Romana de Bob si Sanie,  in Piateta Casino din statiunea Mamaia. Competitia sportiva a fost o premiera pentru Romania. Dorin Velicu a castigat medalia de bronz.

Maria Mazilu revine la Jocurile Olimpice dupa ce a concurat la skeleton la Sochi. La Vancouver, in 2010 Mazilu a fost prima sportiva din România care s-a calificat la proba olimpica de skeleton. Antrenata de Marius Ene,  Maria a inceput cu un loc 19 in prima mansa a probei (59.99 sec.) La jumatatea concursului a coborat o poziţie si a ramas acolo dupa mansele finale.

Pentru Romania, Dorin Velicu practica skeleton  din 2006. Motto-ul sau este „Keep calm and slide”(Pastreaza-ţi calmul si aluneca).

Sportivul-antrenor al Clubului din Vatra Dornei a concurat si la bob iar acum reprezinta Romania la Jocurile Olimpice la skeleton.  Dorin Velicu s-a clasat pe locul 25 in manșa a 3-a a probei de skeleton de la Soci.

Dorin Dumitru Velicu a inceput sa practice sportul la sectia de atletism de la CSS Hunedoara. A vrut mai multa adrenalina si atunci a ales sa concureze intins pe burta, cu capul inainte, pe o sanie. Skeletonul il ajuta sa atinga viteze ametitoare la coborarile de pe partiile special amenajate . Velicu a prins  peste 130 de kilometri la ora. Hunedoreanul este component al lotului national de skeleton de 12 ani.  Velicu revine la Jocurile Olimpice dupa ce a luat startul si la editia precedenta de la Sochi, din 2014. Atunci hunedoreanul a terminat pe pozitia a 25-a.