Personal Best pentru Andreea Panturoiu. Bilant pentru triplusaltista

671
Personal Best pentru Andreea Panturoiu. Bilant pentru triplusaltista

Personal Best pentru Andreea Panturoiu cu 14.47 in concurs la Montreuil, in Franta. Andreea a castigat concursul in fata reprezentantei Spaniei, Ana Peleteiro (14.32). Pe locul al treilea s-a clasat reprezentanta Frantei, Diallo Rouguy.

„A fost frumos, spectatori foarte multi, atmosfera frumoasa si m-am simtit extraordinar!”- Andreea Panturoiu

Rezultate aici!

Personal Best pentru Andreea Panturoiu in Franta  si o noua etapa de pregatire in Romania pentru intreceri continentale.

„Ma antrenez la baza noua de la Silistea Snagovului, o sa dau tot ce pot in antrenamente, sa imi imbunatatesc recordul la fiecare competitie. Pe plan european ma concentrez anul acesta. Am adversare din Spania, Bulgaria, Germania. Cred totusi ca cel mai mare adversar al meu este lungimea sariturii mele. Trebuie sa o depasesc tot timpul.”-Andreea Panturoiu

E primul sezon ca senioara pentru Andreea Panturoiu are 23 de ani.  S-a nascut la Campulung Muscel. A fost vicecampioana europeana de tineret la triplusalt in 2015. In 2016  s-a clasat pe locul cinci la Campionatele Mondiale de Atletism in sala. Andreea a participat la Jocurile Olimpice de la Rio. Panturoiu a castigat in 2017  medalia de aur la triplusalt, la Campionatele Europene de tineret de la Bydgoszcz, in Polonia. Andreea a sarit atunci 14,27. Antrenata de Mihaela Nicoara, Andreea a sarit pe 19 iunie 14.47 metri.

La Internationalele Romaniei de Atletism de la Cluj, Elena Andreea Panturoiu a castigat medalia de aur la triplusalt. Andreea a  stabilit atunci un nou record personal, 14.36 metri, imbunatatit acum in Franta! Andreea a fost urmata la Cluj de o alta sportiva de la CSM Bucuresti, legitimata si la CSM Bacau, Georgiana Iuliana Anitei. Cristina Ioana Bujin de la Farul a fost pe 3.

Andreea Panturoiu a concurat si la Madrid in acest an. Viktoriya Prokopenko a castigat atunci cu 14.31. Au fost prezente 9 concurente, toate cu rezultate peste 14 metri. Concursul l-a castigat  rusoaica Prokopenko, revenita dupa o pauza lunga. Nu a mai concurat din 2015! Andreea, din 6 incercari nu a avut decat 2 valabile, depasind pragul la celelalte 4.

Autor: Ovidiu Pețenghea