Peter Herman:”Placerea ma ajuta cel mai mult in alergare”

459

Peter Herman. 19 ani. Si o pasiune „nebuna” pentru alergare. Nu poate sa spuna cu precizie de cand face acest sport. Dar stie cu siguranta unde l-a descoperit. Placerea de a alerga „s-a nascut” langa groapa cu nisip a stadionului din Medias. „Mama este profesor de educatie fizica, iar tata ma antreneaza. Cand eram mic imi petreceam mult timp pe stadion”. De atunci are 4 prezente la Campionatele Mondiale de Alergare Montana pentru juniori. Este si vicecampion balcanic la semimaraton. Cititi in continuare un reportaj aimx.ro pentru S-Karp Predeal Forest Run.

Peter Herman este nascut la Medias pe 1 septembrie 1999. Iubeste alergarea. Si este in anul I al Universitatii Transilvania din Brasov, sectia Informatica Aplicata in Limba Germana

Peter HermanVorbeste cursiv si natural despre pasiunea sa. La fel cum alearga. Ii poti citi in ochi bucuria, satisfactia pe care o traieste cu adevarat. „Cred ca cel mai mult ma ajuta placerea in alergare. Imi place ceea ce fac. Nu este un stres. E un moment de libertate. Cand alerg ma eliberez. Este momentul meu! Nimeni nu poate sa imi spuna ca am facut ceva gresit” spune Peter.

Are 1.81 inaltime si 60 de kilograme. Cu parinti sportivi, era aproape imposibil sa nu indrageasca sportul. „Am inceput mai multe sporturi. Am facut inot, dar antrenorii mi-au spus ca nu e de mine. Am practicat si ceva baschet…De fotbal nu am fost atras. Chiar nu am o explicatie. Mediasul avea echipa buna de fotbal si mergeam zilnic la stadion.” 

Arena a fost unul din locurile preferate de joaca: „Erau multi copii la stadion, era atmosfera foarte frumoasa. Eu ma jucam la groapa cu nisip. Puneam jucariile acolo si nu le mai gaseam …:).” Peter povesteste in continuare si despre primii pasi in alergare, cum a reinceput alergarea montana, tentatiile tineretii, modele si viitor, AICI!!!

Credit Photo: Paul Popa, EcoRun Moieciu