„Pista de lansare” vaneaza recorduri la Festivalul International de Ultramaraton Atena

0
994

  Ultragrupul „Pista de Lansare” incepe abrupt anul 2019. Va fi prezent la Festivalul International de Ultramaraton de la Atena cu 5 sportivi si 4 membri in echipa de suport. Sunt programate curse de 16, 10 si 6 zile, 72, 48 si 24 de ore. In total sunt 13 romani inscrisi la concursul care e programat in perioada 18 ianuarie – 3 februarie 2019.”Stim cum sa facem totul sa para doar o joaca pana in momentul in care ne dorim recorduri” a declarat pentru aimx.ro Bogdan Adrian Mihai, cel care a creat grupul „Pista de Lansare”.

Ultraatletii de la „Pista de Lansare” vizeaza recordurile nationale de la 24 si 48 de ore

Pista de LansareDaniel Trusca, 51 de ani,(foto cu Mariana Nenu) reprezinta „Pista de Lansare” in concursul de 24 de ore. Daniel este din Dragasani, dar pana la Atena se pregateste in Spania. Este locul doi la S24H cu 212 kilometri alergati in aceasta toamna la Timisoara. Daniel are un background important in ciclism montan. Alaturi de el va lua startul si Daniel Antonaru. „A fost cel mai constiincios in ultima luna. Daniel este din Constanta si s-a clasat pe locul 3 la nationalele Romaniei, in cursa de 12 ore, cu 121 de kilometri alergati”, a spus pentru aimx.ro antrenorul Bogdan Mihai.

Vor reprezenta Romania in cursa de 24 de ore si Florin Simion, 37 de ani ( locul 2 la nationale cu 204 kilometri alergati) Adrian Jiarca, 39 de ani si Stan Viorel, 43 de ani. La feminin avem reprezentate de forta: Mariana Nenu, 44 de ani (campioana nationala cu 202, 681 de kilometri) si Floricica Neacsu (vicecampioana nationala), 51 de ani.

Razvan Farkas , cu 224 de kilometri si Mariana Nenu sunt campionii nationali la 24 de ore.

„Pista de Lansare” este reprezentat la 48 de ore de Robert Constantin Zamisnicu si Gabriela Stefania Iaciu

„In proba de 48 de ore sunt doua recorduri, doua markere de distanta urmarite in aceasta cursa (la fete 253.003 km si la baieti 303,175 km). Si ele sunt in pericol de a fi spulberate de catre sportivi care abia s-au apucat de ultraalergari, dar care ne vor convinge ca au potential in anul 2019. Robert Zamisnicu si Gabriela Iaciu vor incerca sa ne transmita ca se poate alerga performant chiar si cu un volum mai mic de alergare atat timp cat ai talent, o tehnica buna de alergare si un mindset educat pentru alergarile lungi” a mai punctat Bogdan Mihai.

„Week end-ul viitor va fi cel mai lunG antrenament pentru ca suntem cu 3 saptamani inainte de concurs. Fiecare „incarca” peste 100 de kilometri. In timpul saptamanii facem viteza, apoi un antrenament in care mixam echilibru, tehnica si bucati de viteza. Toata lumea vrea sa bata recorduri. Fiecare unde este inscris.” – Bogdan Mihai pentru aimx.ro

In cursa de 48 de ore va fi prezent la start si ultramaratonistul Flavius Adrian Ciulica, 33 de ani. La 72 de ore Romania este reprezentata de Cristi Borcan. Iar la cursa de 1000 de mile ii avem pe Adrian Bontiu si Nicu Buceanu. Un dialog interesant cu Nicu Buceanu puteti citi aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire