Popovici a câștigat etapa de Cliff Diving în Danemarca, Preda a fost pe doi

0
530
Popovici a câștigat etapa de Cliff Diving în Danemarca, Preda a fost pe doi
SURSA FRNPM

Popovici a câștigat etapa de Cliff Diving în Danemarca, Preda a fost principalul contracandidat al lui Constantin la victorie. Cei doi românii fac senzație în circuitul mondial de sărituri RedBull CliffDiving.

Popovici a câștigat etapa de Cliff Diving în Danemarca, Preda a fost pe doi la Copenhaga, în etapa a treia din acest sezon, Constantin Popovici și Cătălin Preda au reușit să impresioneze din nou.

Constantin a totalizat 426.1 puncte, iar Cătălin 398.7 puncte.
În clasamentul general, după trei etape, lider este Cătălin Preda, cu 490 de puncte, în timp ce Popovici ocupă poziția a șasea, cu 359 de puncte.
Constantin Popovici și Cătălin Preda sunt pregătiți de antrenorul Florin Avasiloae.


Etapa viitoare din sezonul 2022 al circuitului mondial de sărituri RedBull CliffDiving este programată în Norvegia, la Oslo, pe 13 august.

Preda a câștigat la Paris în seria mondială RedBull Cliff Diving. După locul 3 în etapa de debut, de la Boston (SUA), Cătălin Preda s-a impus în Franța.

În capitala Franței, sportivii s-au lansat de pe platforma de la 27 de metri montată în Portul Debilly. A fost plonjon în Sena, chiar în apropierea Turnului Eiffel.

Cei mai buni săritori din lume! Preda câștigă la Paris. Popovici e pe 3!

Cătălin Preda a câștigat în fața favoritului local, iar pe locul al treilea s-a clasat Constantin Popovici. Gary Hunt s-a intercalat între sportivii legitimați la clubul Steaua București, unde sunt antrenați de Florin Avasiloaie.

Pe 4 iunie, la Boston în Statele Unite ale Americii, Cătălin Preda a avut un final în forță și a terminat prima etapă pe poziția a treia, în timp ce Constantin Popovici s-a clasat pe locul 10, după ce a greșit la ultima săritură. 

Anul trecut cei doi sportivi legitimați la Steaua au terminat pe locurile doi, respectiv trei, în clasamentul general.  Constantin Popovici și Cătălin Preda și-au asigurat prezența permanentă la toate etapele din 2022 în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, România este singura țară din lume cu doi săritori permanenți la fiecare etapă.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc prima cursă de 6 zile din țară: Transylvania 6 Days!

Autor Ovidiu Pețenghea