Povestea campionului mondial la dans sportiv! Șerban Constantin Clit

0
443
Povestea campionului mondial la dans sportiv! Șerban Constantin Clit

Povestea campionului mondial la dans sportiv! Șerban Constantin Clit a început la un club din Alba Iulia. Șerban Constantin Clit, împreună  cu Aurora Gioncanda sunt medaliați cu aur. Butnaru Luca Teodor și Bidica Julia Denisa sunt medaliați cu argint! Aurora este fiica antrenorilor Antonio Gioncada și Roberta Zone.

Povestea campionului mondial la dans sportiv! Șerban Constantin Clit. Declarația sportivului!

La 18 ani, Șerban este în topul dansatorilor din toată lumea. Danseză de pe la 10 ani și a ajuns să practice dansul la nivel de sport de performanță, cu rezultate excepționale.

”Pas cu pas, participând la competiții, mi-am dat seama că vreau să fac performanță în acest sport. Din noiembrie 2019 dansez împreună cu actuala mea parteneră, Aurora Gioncada. Împreună am participat la peste 30 de competiții naționale și internaționale. Ca urmare a acestor participări și a rezultatelor obținute, începând cu 13 iunie 2022, am ajuns pe locul 1 în clasamentul mondial – WDSF ranking, la Tineret-Standard, poziție pe care ne menținem până în prezent.” Serban ConstantinClit

Cele mai importante rezultate sunt: – Campioni Mondiali și Europeni în 2022 la categoria de vârstă Tineret, secțiunea Standard – Campioni la German Open, în 2022 – 2 titluri de vicecampioni naționali în 2021 și 2022.

România are campioni și vicecampioni mondiali la competiția de tineret Standard, din Zagreb. Dansatorul din Alba Iulia, Șerban Constantin Clit, împreună  cu Aurora Gioncanda, partenera sa, au câștigat

”Antrenamentele le desfășurăm atât în România cât și în Italia. Partenera mea provine dintr-o familie de foști dansatori și actuali antrenori de dans sportiv. Antrenorii noștri sunt: Roberta Zone, Antonio Gioncada, Mircea Gavrilă, Catia Vanone și Giordano Vanone.”

În noiembrie, România a avut rezultate excelente și la Campionatul European, Tineret Standard, unde Clit Șerban Constantin și Aurora Gioncada au cucerit medalia de aur, iar perechea Butnaru Luca Teodor și Bidica Julia Denisa, medalia de argint.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea