Prima participare pentru Romania la hipism in finala Ligii a 2 a CSIO

408
Prima participare pentru Romania la hipism in finala Ligii a 2 a CSIO

Prima participare pentru Romania la hipism intr-o competitie de 5 stele. Primul pas spre Jocurile Olimpice! Anii de munca si devotament s-au aratat in aceasta proba extrem de dificila. Quasar, adus in competitie de Ionel Bucur, a participat intr-o proba CSI 5* de 1.60m. Intrecerea de obstacole a fost in Atena. Povestea lui Ionel Bucur incepe prin 1974 unde la Sibiu se organizeaza Balcaniada de obstacole, grajdurile fiind insuficiente, toti caii clubului CSM au fost mutati la Selimbar. Este locul unde locuieste si astazi Ionel. Maestrul Ionel Bucur practica de 45 de ani acest sport! Este in lotul Romaniei de la 14 ani. 

Prima participare pentru Romania la hipism intr-o competitie de 5 stele, cu Ionel Bucur in sa pe Quasar! S-a intonat imnul Romaniei pentru prima data pe marele stadion Olimpic de la Atena intr-o competitie de Longines.

Prima participare pentru Romania la hipism in finala Ligii a 2 a CSIO”Calificarea la finala acestei Ligi este o premiera. Participarea echipei Romaniei la o Cupa pe natiuni de 5 stele este in premiera.  Echipa Romaniei are potential! Putem tinde si catre aceste competitii cu un nivel ridicat. Ma bucur ca am reusit si categoric sunt sigur ca este doar un inceput!”-Ionel Bucur

Ionel a fost atras de acest sport la varsta de 10 ani. A fost legitimat la Clubul CSM Sibiu. Dupa 8 ani a ajuns la Dinamo Bucuresti. Ionel Bucur a adevenit unul din cei mai prestigiosi sportivi ai tarii, adaugand in palmaresul sau, zeci de titluri si premii. In 1989, in urma rezultatelor obtinute, primeste titlul de ”Maestru al Sportului”.

Ionel Bucur a reusit sa se califice cu 2 cai la Jocurile Olimpice de la Barcelona! Din lipsa fondurilor nu a fost posibila prezenta la competitie!

Ionel Bucur a participat la Campionatul Mondial de Proba Completa, unde  s-a clasat pe locul 2.

Dupa 10 ani petrecuti la clubul Dinamo, Ionel a pleacat pentru alti 5 ani la primul Club particular de dupa revolutie ”Hermes Slobozia”, unde ca antrenor si sportiv a pus bazele unei frumoase echipe.

Din 2002 Ionel Bucur lucreaza la Clubul sau de suflet, CSM SIBIU.