joi, februarie 22, 2024
AcasăCAMPIONIPrimele victorii la canotaj in 2018. Urmeaza o noua saptamana in Piediluco.

Primele victorii la canotaj in 2018. Urmeaza o noua saptamana in Piediluco.

Primele „lansari” pe apa au adus si primele victorii la canotaj in acest an. Printre protagonisti este si Mihai Vasile Tiganescu, sportivul din Horodnicu de Jos, Suceava. Tiganescu a vorbit pentru AIMX despre rezultatele obtinute in Italia.

„A fost un concurs destul de greu. Am concurat contra altor sportivi valorosi din lotul nostru si medaliatii Italiei de la Sarasota si alte concursuri internationale. Am concurat in 2 probe. Prima proba a fost in barca mica (dublu rame) si a doua in barca mare (4 fara, rame). Ambele curse au fost grele. Ma bucur ca am reusit sa le castigam chiar aici la ei acasa. Noi suntem foarte bucurosi pentru ca suntem abia in al doilea an de tineret. Continuam sa „capatam” cat mai multa experienta la nivel de seniori.”

Au fost doua victorii la canotaj  de prestigiu, in prima zi de Paste, la Piediluco.

La 4 rame, Mihai Vasile Tiganescu a evoluat impreuna cu  Stefan Berariu, Cosmin Pascari si Cosmin Huc si au castigat cursa. Tricolorii i-au intrecut pe vicecampionii mondiali de seniori de la Sarasota, italienii Di Constanzo, Abagnale, Castaldo si Montrone!

In proba de dublu rame, Cosmin Pascari si Mihai Vasile Tiganescu s-au impus intr-o intrecere in care pe locul 3 au terminat Cosmin Macovei si Constantin Adam.

Regata Internaționala de selectie a Federatiei Italiene de Canotaj, de la Piediluco, au adus si alte aparitii in Top 3 pentru reprezentantii Romaniei.

La dublu vasle, Florin Enache si Ionut Prundeanu au sosit pe locul 2, la doar 30 de sutimi de secunda de Rambaldi și Mondelli, italienii medaliati cu bronz la Campionatele Mondiale de seniori de la Sarasota, in 2017.

Florin Enache a terminat si el pe doi, dupa medaliatul mondial Luca Rambaldi.

Urmeaza la sfarsitul saptamanii un alt concurs si noi sanse de victorii la canotaj tot pe acest lac in Piediluco- Umbria.

„Vor participa si mai multe tari, apoi venim in Romania pentru Campionatul National de fond si apoi ne pregatim pentru Cupa de la Belgrad, in Sebia.”-Mihai Vasile Tiganescu

Sursa: Federatia Romana de Canotaj

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE