sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXRadu Nițu are bronz la sabie la Sosnowiec, în Polonia la Cupa...

Radu Nițu are bronz la sabie la Sosnowiec, în Polonia la Cupa Mondială de juniori

Radu Nițu are bronz după un concurs puternic dedicat juniorilor, la Sosnowiec, unde România s-a prezentat cu nouă sabreri între cei 182 de sportivi înscriși în competiție. Și în noiembrie, Radu Nițu a urcat pe podium. Radu a câștigat bronzul Cupei Mondiale de sabie, pentru juniori, de la Hammamat, în Tunisia. Vlad Covaliu s-a clasat pe locul 6. În același weekend, România a câștigat Trofeul Bertinetti la spadă feminin!

Radu Nițu are bronz după ce toți cei nouă sportivi români s-au calificat din grupe, intrând pe tablou.

Radu Nițu s-a calificat direct în turul al doilea Fază în care a dispus cu 15-8 de ucraineanul Yehor Semenov. În turul al treilea l-a învins pe francezul Evan Fraboulet, cu 15-10. În 16-imi, Radu Nițu l-a avut ca adversar pe egipteanul Zeyad Nofal, de care a trecut cu 15-14. A urmat, în optimi, victoria cu americanul William Morrill (15-13) și intrarea în sferturile de finală. A urmat confruntarea cu egipteanul Adham Moataz, pe care l-a eliminat cu 15-11, calificându-se pentru semifinale. Adversar în penultimul act i-a fost ucraineanul Darii Lukashenko. Radu a luptat și a pierdut cu 10-15, câștigând medalia de bronz a competiției după cum anunță Federația Română de Scrimă.

Locurile în clasament pentru sportivii tricolori au fost următoarele: Radu Nițu – 3, Rareș Gheorghe – 24, Vlad Covaliu – 28, Marco Șovar 39, Casian Cîdu – 42, Eduard Dragomir – 49, Nicolas Lupu 61, Mihnea Enache 64, Cosmin Stan – 95.

”Încet ne omogenizăm și sperăm să obținem rezultate și mai bune ca anul trecut. Anul acesta am luat locul 2 la Europenele de U20 la individual Locul 2 la Mondialele de U20 cu echipa și locul 3 la Europenele de U23 tot cu echipa în urma acestui concurs am urcat pe locul 2 în clasamentul mondial de U20.”- Radu Nițu pentru AIMX

La junioare, Catinca Dumitru s-a clasat pe locul 25, Amalia Stan – 70, Patricia Popa – 72, Denisa Șerban – 81, Roberta Ciobanu – 82, Alexandra Mitruș – 86, Anna Ovesia – 103, Andreea Șerbănoiu – 117, Ioana Crăciun – 123.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea


DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE