sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXRadu Niţu şi Karina Vasile au medalii la Europenele de juniori de...

Radu Niţu şi Karina Vasile au medalii la Europenele de juniori de scrimă. Declarație

Radu Niţu şi Karina Vasile au câștigat medaliile de argint, respectiv bronz la Europenele de juniori de la Novi Sad, în Serbia. Radu a trecut în sferturi de conaţionalul Casian Cîdu. Casian Cîdu a ocupat locul 6, Mihnea Enache s-a clasat pe locul 14, iar Cosmin Stan a fost al 38-lea.

Radu Niţu şi Karina Vasile au urcat pe podium în Serbia, la Europenele de scrimă pentru juniori. Argint la sabie și bronz la floretă.

”Am început scrima întâmplător la vârsta de 7 ani. Sala de scrimă era fix lângă casă și într-o zi practic fără voia mea am ajuns la antrenament. Mama mea a fost cea care m-a îndrumat să continui și mi-a spus că nu am decât de câștigat din experiența asta. Antrenorii mei sunt Sandu Constantin și Lucian Dina iar pe lângă ei în pregătirea mea au mai fost implicați și Ciprian Galatanu si Alexandru Chiculita amândoi antrenori la loturile naționale de juniori.”

Radu este campion național la fiecare categorie până în 20 de ani: u9;u11;u13;u17;u20 și anul trecut a obținut locul 5 la Campionatul Mondial u17 la Cairo.

Vicecampion european în Serbia, Radu vrea mai mult!

Radu Niţu şi Karina Vasile au medalii la Europenele de juniori de scrimă. Declarație

”După această medalie îmi propun să muncesc mai mult pentru ca la anul să cuceresc aurul. Cât despre concursuri urmează să plecam în aprilie la Campionatele Mondiale de juniori de la Dubai.”

Radu Niţu este legitimat la CS Riposta și l-a învins pe georgianul Vahtanghi Arcivadze cu 15-5, în turul al doilea, în optimi a trecut de spaniolul Santiago Madrigal (15-5), în sferturi s-a impus în faţa conaţionalului Casian Cîdu, cu 15-6, iar în semifinale a câştigat contra francezului Remi Garrigue, cu 15-14. În finală, Radu Niţu a pierdut cu 14-15 în faţa germanului Colin Heathcock, potrivit site-ului Federaţiei Române de Scrimă.

La floretă junioare, Karina Vasile a cucerit bronzul după ce a pierdut în semifinale în faţa italiencei Irene Bertini, cu 10-15.

Teodora Şofran s-a clasat pe poziţia a 27-a, iar Andreea Dincă a încheiat concursul pe locul 58.

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE