Rareş Toader nu e afectat de amânarea Jocurilor Olimpice: „Mă avantajează”

107

Rareş Toader nu e afectat de amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. E convins că decizia CIO i-ar putea oferi un avantaj în 2021.

Rareş Toader, campion naţional în sală în februarie

Campion naţional de sală în februarie, în proba de aruncarea greutăţii, Rareş Toader e bucuros că va avea timp să mai acumuleze experienţă înaintea Jocurilor Olimpice, amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus.

„Din punctul meu de vedere, consider că s-a luat decizia cea mai bună. Sănătatea primează şi nimic nu ar trebui să fie mai presus în această perioadă. Strict personal, amânarea mă avantajează prin prisma vârstei. Până în 2021 voi avea timp să mai acumulez experienţă şi, cu o pregătire excelentă, voi putea să mă prezint în cele mai bune condiţii în faţa rivalilor de la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a declarat Toader pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Atletism.

Atletul lui CSM Ploieşti se antrenează zilnic acasă, la Călimăneşti, şi speră ca Europenele de la Paris, de la finalul lunii august, să nu fie şi ele amânate.

„Momentan mă aflu la domiciliul meu din Călimăneşti, în judeţul Vâlcea, şi încerc să îmi procur materialele necesare pentru a mă menţine în formă. Sunt destul de afectat, la fel cum sunt şi ceilalţi colegi din lotul olimpic. Cu toate acestea, încerc să fac cât mai multă mişcare, în condiţiile date. Cel mai mult îmi doresc să nu se amâne şi Campionatul European de la Paris. Mă aştept şi la o astfel de veste, dar mi-aş dori tare mult să concurez în Franţa la finalul acestei veri”, a mai spus atletul în vârstă de 23 de ani.

Toader e nerăbdător să concureze din nou.

„Nu m-am mai confruntat cu această situaţie până acum. Este ciudat să nu mă pot pregăti în condiţii optime. Dar am învăţat să am răbdare pentru a gestiona situaţia cât mai bine. Sper să treacă repede această stare. În primul rând îmi doresc să revenim cu toţii cât mai repede la concursuri. Suntem cu toţii confuzi şi cu sufletul la gură. Dacă pentru 2020 aveam o ţintă ridicată, cu siguranţă în 2021 îmi doresc să realizez lucruri măreţe”, a mai spus Toader.

România are până în prezent cinci atleţi calificaţi la JO de la Tokyo: Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime) şi Alin Firfirică (aruncarea discului).

Pe AIMX puteti citi aici cum se antrenează în acest perioadă ciclistul Eduard Grosu

Credit foto: voceavalcii.ro