Razvan Florea a terminat primul la inot in Muntenegru OceanLava

622
Razvan Florea a terminat primul la inot in Muntenegru OceanLava

Razvan Florea este un reper pentru  natatia din Romania. Medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena in 2004 la 200m spate, Razvan reusea atunci sa devina si vicecampion european la Madrid.  La 29 de ani, Razvan Florea a castigat ultima cursa din cariera, proba de 100 metri spate la Nationale.

Razvan Florea a vorbit pentru AIMX despre pasiunea pentru sport.

„Acum fac triatlon din pasiune. Iar marea bucurie e ca am reusit sa ies primul din apa la Ocean Lava. Mai ales ca a fost o proba de 1900m, nu scurtata. Am inotat foarte bine in costumul de neopren, nu au fost valuri, pe o vreme superba a fost un plus pentru mine. Am plecat primul si am iesit primul din apa. Asta a fost cea mai mare multumire si am fost primul si in tranzitie dar pe bicicleta  m-a depasit primul dupa 10 metri si  dupa alti 100 de metri au mai trecut trei concurenti. Dar ei au alt obiectiv.”

Razvan Florea a fost atras de Ocean Lava  dupa ce anul trecut la Constanta a fost organizator si sponsor.

„Am cautat un concurs mai aproape de casa. M-am deplasat cu masina si am ajuns in Muntenegru. Drumul a fost foarte greu. Dar ca sa ajungi acolo trebuie sa ai rabdare si viteza mica. Este un concurs absolut superb. Peisajul este superb, traseul de bicicleta e facut intr-un golf, alergarea e pe malul golfului. Inotul este intr-un golf ferit de vant. A fost cel mai frumos traseu facut de mine chiar daca am mai intalnit la alergare si la bicicleta oameni care ne-au iesit in cale in masini. Au fost 500 de participanti. Am fost in echipa cu Alexandru Zanfir si Constantin Macovei.”

Razvan Florea a terminat primul la inot in Muntenegru OceanLavaRazvan Florea a avut cele mai mari probleme la alergare cand a ales sa concureze la triatlon.

„Alergarea la inceput a fost groaznica dar incet am intrat in ritm. Pentru mine este un mod de viata pentru ca aveam nevoie de miscare in aer liber. Am descoperit Ironman si Half Ironman pe care le-am incercat si in tara si in strainatate. Imi place foarte mult circuitul de Ironman si am facut cateva concursuri in ultimii 4 ani cu rezultate foarte bune pentru mine. Eu nu fac sport pentru clasamente, e o intrecere cu mine insumi. Am terminat fiecare concurs la care m-am dus si am terminat intre 5 ore si 5 ore 40 de minute la un Half Ironman. La Ironman Zurich in 2016 mi-am indeplinit un vis. Am participat dupa ce m-am antrenat cu profesorul Sandor Boldizsar. Mi-am propus 12 ore, am facut insa 11 ore si 1 minut. Putin mi-a lipsit sa cobor sub 11 ore dar am invatat din acea experienta sa imi aleg o bicicleta colorata.”

Razvan Florea a terminat primul la inot in Muntenegru OceanLavaRazvan Florea are un sfat pentru toti triatlonistii ca sa-si gaseasca mai repede bicicleta in concurs.

„Sa aiba una in culori care sa se vada pentru ca domina negru in tranzitie si cand sunt 2000 de biciclete e greu sa o reperezi.”

Dupa o pauza in 2017 anul acesta Razvan Florea a reluat intrecerile. Ii place sa participe in perioada mai, iunie pana in iulie. Iar in august isi programeaza vacanta.

„La mine inamicul numarul 1 este timpul. Lucrez la bazin de la 6 la 10 apoi de la 16 la 20. Am si un alt job, trebuie sa am grija de familie, dar daca vrei sa faci un lucru iti faci timp. La inot avem saptamana viitoare Campionatele Internationale unde voi merge cu trei copii. Urmeaza Campionatele Nationale de Copii de la Brasov in iunie si apoi Campionatele Nationale de Cadeti de la Targoviste din Iulie.”

Autor: Ovidiu Pețenghea