„Recidivistul” din desert: Andrei Gligor e pe 6 la ultramaratonul Gobi March

0
971

  Zicala „nicaieri nu-i mai bine ca acasa” pare sa nu se potriveasca si in cazul lui Andrei Gligor. Romanul alearga in al doilea ultra desfasurat in desert in decurs de doar o luna si jumatate. De data aceasta a „atacat” ultramaratonul Gobi March ( China) , 250 de kilometri. Andrei Gligor va alerga in total 2045 de kilometri intr-un proiect unic ce vizeaza participarea la şapte dintre cele mai dificile curse de anduranţă din lume. CaliVita 7 Deserts se intinde pe durata a 3 ani si presupune 7 curse extreme in 7 deserturi, cate o competitie pe fiecare continent. 

Gligor in TOP la Gobi March

Andrei Gligor a inceput in forta ultramaratonul ce se desfasoara pe o parte din celebrul drum al matasii. Andrei a incheiat prima etapa pe locul al cincilea, iar cea de-a doua pe pozitia a sasea. Etapa a doua desfasurata luni, 19 iunie, a insemnat si atingerea celui mai inalt punct al traseului: altitudinea de 2900 de metri. Romanul a fost al saptelea concurent din cei 104 aflati la start care a atins varful, la un minut in spatele liderului din clasamentul feminin: Clare Thompson. Pana la final insa a trecut in fata britanicii cu un avantaj de 13 secunde. A fost pentru prima data cand Andrei a alergat la o inaltime mai mare de 2500 de metri.

„Prima parte a traseului am alergat pe poteci de munte, prin paduri sau pajisti alpine si am reusit pana la km 15 sa pastrez pozitia a treia. Atunci a inceput si cea mai dificila si tehnica parte a traseului, urcarea extrem de abrupta pana la punctul maxim situat la 2900. Pe ultimul kilometru simteam ca nu intra aer in plamani si am ametit de cateva ori.” – Andrei Gligor

Alaturi de Andrei la ultramaratonul Gobi March participa si Daniel Nica. Acesta susține participarea tinerilor români cu dizabilități antrenați de Climb Again la Campionatul Internațional de Paraclimbing din Marea Britanie.

DESPRE ULTRAMARATONUL GOBI MARCH:

  • cursa se desfasoara in provincia Xianjiang din nord vestul Chinei si ii provoaca pe concurenti cu alternarea temperaturilor scazute din varful muntilor, cu vremea caniculara din desert
  • are 250 de kilometri impartiti in 7 etape. Cea mai dificila runda (80 de km) vine spre sfarsitul ultramaratonului, in a cincea zi.
  • cel mai varstnic sportiv este Kam Hung Fung ( foto dreapta ), din Hong Kong. Acesta are 64 de ani si alearga cu o proteza dupa ce piciorul sau stang i-a fost amputat.

ETAPE:

Etapa 1: 35 de km   Andrei Gligor: 3 ore, 36 de minute, 8 secunde ( locul 5 )/ Daniel Nica: 3 ore, 58 de minute ( locul 10 )

Etapa 2: 37 de km   Andrei Gligor: 5 ore, 21 de minute, 40 de secunde ( locul 6)/ Daniel Nica: 6 ore, 11 minute, 55 secunde ( locul 22)

Etapa 3: 42  km

Etapa 4: 44  km

Etapa 5: 80  km

Etapa 6: 12 km

 

Credit Photo: 4 Deserts Facebook, Andrei Gligor Facebook