Record in ciclism la 105 ani: un francez a parcurs 22 de km intr-o ora

0
1097

„PUTEAM SA PARCURG O DISTANTA MAI MARE”

Francezul Robert Marchand a stabilit un record extraordinar pentru o persoana in varsta de 105 ani. Batran doar in buletin, Marchand a pedalat 22 de km si 547 de metri in 60 de minute. Performanta va intra in istoria ciclismului ca primul reper de distanta ( pe bicicleta), in 60 de minute, pentru o persoana cu o asemenea varsta. Dupa cursa sportivul a declarat ca putea parcurge o distanta mai mare.

  „Nu am vazut semnul care imi arata ca mai am de pedalat doar 10 minute. As fi marit cu siguranta ritmul” a explicat Marchand.     Intrebat cum se simte acesta a raspuns: „Cu picoarele nu am niciun fel de problema, dar ma dor mainile. Trebuie sa doara ceva !:)” Recordul a fost stabilit, in fata a sute de spectatori entuziasti si de jurnalisti, pe un velodrom in apropiere de Paris.

In urma cu 3 ani Robert Marchand a parcurs o distanta cu 3 km si 400 de metri mai lunga fata de cea reusita acum,in acelasi timp de o ora. Ca si comparatie recordul mondial de o ora este detinut de Bradley Wiggins. Acesta a parcurs pe bicicleta 54,526 de kilometri.

 

NASCUT CU 3 ANI INAINTEA PRIMULUI RAZBOI MONDIAL

F

Robert Marchand s-a nascut in anul 1911 cu 3 ani inaintea primului Razboi Mondial. La varsta de 9 ani, adica in 1920, presedintele clubului de ciclism i-a spus ca nu este „facut” pentru acest sport din cauza staturii sale. Francezul de doar 1 metru 52 a practicat apoi boxul si a devenit campion national de ginmnastica.

Dupa ce s-a retras din sport a lucrat ca pompier in Franta, sofer de tir in Venezuela si padurar in Canada. La varsta de 67 de ani s-a reapucat de ciclism.

Secretul vitalitatii:”Nu prea am baut cafele. Toata viata am consumat multe fructe si legume.” Specialistii spun ca ar fi putut sa fie mult mai rapid daca nu ar fi renuntat la produsele din carne in ultimele luni.

CREDIT PHOTO: CYCLR.COM, AP PHOTO/THIBAULT CAMUS