Reintoarcere din Patagonia! Ruta dedicata lui Zsolt Török

408
Reintoarcere din Patagonia! Ruta dedicata lui Zsolt Török

Reintoarcere din Patagonia pentru Teofil Vlad si Vlad Capusan. Expeditia din Patagonia a avut o semnificatie aparte. A fost ultima calatorie pe care o planificase Zsolt Török. Prin ascensiunea traseului El ultimo Vuelo del Condor, Teofil Vlad si Vlad Capusan au deschis o ruta noua si i-au adus un omagiu lui Zsolt.

Reintoarcere din Patagonia! El ultimo Vuelo del Condor cu Teofil Vlad si Vlad Capusan intr-o expeditie in memoria lui Zsolt Török!

Cerro Trinidad e unul dintre varfurile cu cei mai spectaculosi pereti din valea Cochamo. Are o inaltime verticala de aproape 1000metri!

” Seamana cu ElCapitan din Yosemite dar e cu siguranta mult mai izolat si necunoscut. Prognoza meteo arata bine si noi ne simteam excelent dupa aproape o saptamana de catarat. Ne-am facut un plan ambitios . Ne-am propus sa catarm ruta Bienvienudos a mi Insomnio intr-o zi si sa legam traseul la liber integral. Traseul are 950m, 20l /6c+ trad, si a fost parcurs la premiera in 2006 de Daniel Selinger si Ezequiel Manoli. In prezent este si cea mai lunga ruta din perete. A fost un deliciu fiecare sectiune si ne-am bucurat de calitatea excelenta a granitului pana la final.”-Vlad Capusan pe pagina de socializare.

Reintoarcere din Patagonia! Ruta dedicata lui Zsolt Török


Reintoarcere din Patagonia dupa ce Teofil Vlad si Vlad Capusan au reusit sa lege la liber traseul in mai putin de 10 ore! In aceeasi zi au coborat la bivuac, apoi in valea principala la cort. Au reusit sa surprinda cum peretele intra in umbra apusului.

‘Ultimele 11 zile in Valea Cochamo le-am trait izolati intr-o alta dimensiune. Eram fara nici o conexiune cu lumea exterioara, intr-un loc mitic si salbatic. Eram in mijlocul junglei pana pe piscurile inzapezite de granit din valea Cochamo. Pentru sustinere multumesc Vivacredit!”-Teofil Vlad

Vlad Capusan si Teofil Vlad au reusit sa gaseasca si sa deschida o ruta noua in valea superioara Paloma.

Reintoarcere din Patagonia! Ruta dedicata lui Zsolt Török

”Am stiut intodeuna ca echipa reprezinta esenta alpinismului, iar in final si secretul succesului intr-o expeditie. Dar echipa nu e compusa doar din partenerii de expeditie, ci si din cei care pun intens umarul la sustinerea unor astfel de proiecte. Cei care cred in valorile pe care noi le promovam si cei care traiesc intens fiecare ascensiune alaturi de noi. Ma bucur sa am niste prieteni si sustinatori precum echipa @Darian, care intelege valorile si spiritul unui astfel de proiect.Multumesc companiei Darian DRS pentru sustinerea acordata, si imi doresc sa fim la inaltime impreuna si in urmatoarele expeditii.”-Vlad Capusan

Pe AIMX puteti citi si despre jucatoarele romane de tenis de masa care evolueaza in ITTF-Europe Top16 Cup. Articolul este aici!

Autor Ovidiu Pețenghea