Rezultate bune pentru delegatia Romaniei la Jocurile Mondiale Universitare Atletice

369
Rezultate bune pentru delegatia Romaniei la Jocurilor Mondiale Universitare Atletice

Rezultate bune obtinute de Alin Firfirica, calificat in finala de la disc si de Florentina Iusco medaliata cu bronz la lungime. Alin Firfirica  a reusit din a treia incercare (58,73 metri si va fi in finala programata sambata seara la Napoli. Concursul atletic din cadrul celei de-a 30 editii a Jocurilor Mondiale Universitare il gaseste in forma pe sportivul de la CSA Steaua. Daniela Costian il antreneaza pe Alin.

Rezultate bune obtinute pentru Romania in Italia la Jocurilor Mondiale Universitare la atletism.

In prima reuniune de joi, in seriile de la 800 metri, Nicolae Coman s-a clasat pe 30 (1:52,95). Cosmin Dumitrache, la 110 metri garduri a terminat intrecerea pe locul 17 (14,14). Petronela Simiuc a fost pe locul 15 la 1500 metri (4:27,36).

Rezultate de miercuri: Alexandru Terpezan (200 metri – 21,74, locul 32), Andreea Lefcenco (triplusalt calificari – 12,67 metri, locul 21). Prezent in finala probei de triplusalt, Cristi Boboc a fost al 11-lea, cu o saritura de 15,60 metri.

Florentina Marincu Iusco a adus prima medalie pentru atletismul romanesc la Jocurile Mondiale Universitare de la Napoli. Sportiva antrenata de Nicolae Alexe a cucerit medalia de bronz in proba de saritura in lungime, cu rezultatul de 6,55 metri. Florentina a fost intrecuta de Maryna Bekh-Romanchuk. Sportiva din Ucraina a castigat cu 6,84metri. Evelise Tavares Da Veiga din Portugalia  a sarit 6,61metri.

Rezultate bune pentru delegatia Romaniei la Jocurilor Mondiale Universitare AtleticeFlorentina s-a luptat cu hernia de disc si a reusit sa se recupereze si sa revina la atletism dupa perioada petrecuta la Bob. In 2015 in sezonul de vara Florentina a facut hernie de disc. S-a tratat in Germania. In 2016 Florentina a ramas insarcinata.

In 2015 Florentina a sarit  6,79 metri. A fost saritura pentru locul 3 la Europenele de sala ale seniorilor de la Praga. Un alt rezultat personal de referinta (6,78 metri)  i-a adus prima pozitie la competitia continentala a juniorilor 1 de la Ekilstuna.

Pe AIMX puteti afla si vesti de la Campionatele Europene sub 23 de ani din Suedia. Clasarile atletilor romani la Gavle!

Autor Ovidiu Pețenghea