Robert Glință va înota în finala de la 50 metri spate la Europeanul de la Kazan

78
Robert Glință va înota în finala de la 50 metri spate la Europeanul de la Kazan

Robert Glință va înota în finala de la 50 metri spate la Europeanul de la Kazan. A fost o zi cu prezența tuturor reprezentanților României în bazin la întrecerea continentală din Rusia. Robert Glință s-a calificat dimineață în semifinalele probei de 50 metri spate cu al șaselea timp din serii! Sportivul în vârstă de 24 de ani a evoluat în seria a treia și, cu timpul de 23.23 secunde, a avansat în următoarea fază a probei! A urmat calificarea în finala programată miercuri la ora 17:35, ora României.

Robert Glință va înota în finala de la 50 metri spate la Europeanul de la Kazan

Robert Glință va înota în finala de la 50 metri spate la Europeanul de la Kazan. Tot în prima azi au evoluat și ceilalți sportivi români prezenți la Kazan. Vlad Stancu (3:43.99 – record național la 16, 17 și 18 ani) și David Popovici s-au oprit în serii la 400 metri liber. Alexandra Dobrin a terminat în serii evoluția de la 400 metri mixt cu un personal best!

Sportivii români merită încurajați! Stancu Vlad, pentru Noul Record Național de juniori, în proba de 400m liber și pentru locul obținut în această competiție a celor mai buni seniori!Felicitări, David Popovici pentru îmbunătățirea propriei performanțe!Felicitări, Alexandra Dobrin pentru Personal Best!

Antrenorul care a făcut deplasarea alături de tricolori este Adrian Rădulescu. Kinetoterapeut: Valentin Grigoraș. Arbitrii: Dan Ardelean și Marius Mihai Grigore. Conducător delegație: Vasile Silviu Anastase.

Tot în Rusia, David Popovici a făcut recorduri la Kazan, David a concurat recent la a patra etapă de Cupă Mondială FINA a sezonului 2021. Sportivul antrenat de Adrian Rădulescu e concentrat pe evoluția în bazinul de 25 de metri, unde realizează noi performanțe. O listă de recorduri naționale este realizată la Kazan Aquatics Palace.

David Popovici face recorduri în Rusia înainte de Campionatul Mondial în bazin scurt din decembrie programat în Abu Dhabi.

În proba de 100 metri mixt, la Kazan, David a oprit cronometrul în 54’81”, timp care reprezintă un nou record național la categoriile 17,18 ani.

Pe AIMX aflați aici și despre evenimentul de la „Cheile Gradistei” care îi așteaptă pe alergătorii montani pe 13 și 14 noiembrie la Spartan Race România.

Autor Ovidiu Pețenghea