Robert Necula este câștigător la Semimaraton Brăila 2022

75
Robert Necula este câștigător la Semimaraton Brăila 2022
sursa RunBraila

Robert Necula este câștigător la Semimaraton Brăila 2022 ediția a 3-a cu timpul de 01h:09:30-record al traseului.

Robert Necula este câștigător la Semimaraton Brăila 2022
sursa RunBraila

Robert Necula este câștigător la Semimaraton Brăila 2022. Are experiența întrecerilor internaționale la Maraton.

”Din nou la malul Dunării în orașul Brăila după 2 ani, am ales să fac ultima verificare înainte de Maratonul București. Un antrenament reușit în cadrul unei curse cu un traseu rapid. (21k>>69:30). Mulțumesc prietenilor, organizatorilor pentru invitație și să ne revedem la un nou record de traseu în viitor!” Robert Georgian Necula pe pagina de socializare.

Robert Necula a fost cel mai rapid român în 2018 la Maratonul de la Rotterdam. Robert putea să riște să meargă pentru un și mai bun „Personal Best” dar a preferat să conserve cât mai mult energia pentru un sezon plin. AIMX a stat de vorba cu protagonistul de la Rotterdam. Robert Necula a făcut la Rotterdam al doilea maraton din carieră, după cel de la București. Robert și Claudia Dinu, antrenați de Ioan Moisa au bifat atunci evoluția de la București la Rotterdam.

„Pregătirea pentru maratonul de la Rotterdam,care este considerat de mulți unul din primele 5 din lume a început încă din toamna lui 2017. Am făcut pregătire specifică de maraton plus 2-3 concursuri de verificare printre care și semimaratonul de la Valencia. A fost o atmosferă incredibilă ,într-un oraș grandios. Am știut că Rotterdam este alegerea perfectă pentru al doilea maraton personal. Prima experiență de la maratonul internațional București nu fusese grozavă. Am terminat destul de obosit în 2 ore și 46 minute și îmi propusesem că în al doilea maraton să fiu mult mai precaut și mai calculat.” Robert Georgian Necula în 2018 pentru AIMX

Pe AIMX  citiți și articole din natație!

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea