România a obținut primul titlu european la badminton prin GHERASIM & SÎRBU

0
427
România a obținut primul titlu european la badminton prin GHERASIM & SÎRBU
sursa Federația Română de Badminton

România a obținut primul titlu european la badminton în proba de dublu fete la Campionatul European U15 din Ibiza! Parcurs excepţional pentru Cristina Maria Sîrbu și Daria Irina Gherasim la Campionatul European de Badminton U15, organizat în Spania. La dublu feminin, reprezentantele României au format o echipă puternică și au jucat cu multă determinare pentru o performanță istorică a badmintonului din România.

România a obținut primul titlu european la badminton mulțumită evoluției în echipă a fetelor Cristina Maria Sîrbu și Daria Irina Gherasim

Cristina Maria Sîrbu este născută în 2008 și practică badminton din iunie 2014. „Kiki” este antrenată de Corina Dan la C.S.M Timișoara.

Daria Irina Gherasim s-a născut la Galați în anul 2009. Provine dintr-o familie cu tradiție în sport, iar din anul 2015 se antrenează la C.S.U Galați sub îndrumarea antrenorului Dorel Badiu.

George Alexandru Mocan și Dragoș Gabriel Niță au câștigat în fața spaniolilor Gabriel Cañelllas și Alex Tur cu 21-18, 21-12 în Round of 16. Au pierdut apoi în sferturi contra tandemului din Franța.

Campioanele le-au învins pe reprezentantele Franței în semifinală. Monitosita Touch și Lily Gautier au pierdut după 19-21. 17-21 cu Daria și Cristina. Tandemul tricolor a trecut și de italianca Anna Hell care a jucat în echipă cu Alteya Stoeva din Bulgaria. A fost 15-21, 18-21 în Round of 16.

În sferturi le-au învins pe reprezentantele Germaniei, Lisa Paula Bonnemann și Maike Iffland. Scor 21-14, 21-16.

În finală reprezentantele României au avut nevoie de set decisiv ca să câștige titlul european în fața turcoaicelor, Zeynep Berre Ocakoglu și Elifnur Demir . Scor 16-21, 23-21, 16-21.

George Alexandru Mocan a fost învins de Mehmet Can Toremis în Round of 32, fază în care la simplu Daria-Irina Gherasim a fost învinsă de Nishka Sharma.

Dragos Gabriel Nita a fost învins de francezul Nathan Nguyen în optimi, fază în care a pierdut și Cristina Maria Sirbu în fața sportivei din Franța, Leana Laurent 

Pe AIMX  citiți și articole din natație!

Autor: Ovidiu Pețenghea