România are campioane europene la tenis de masă în concursul junioarelor din Croația

119
România are campioane europene la tenis de masă în concursul junioarelor din Croația

România are campioane la juniori Under-19 după meciurile organizate la Varazdin, în Croaţia.

România are campioane europene după succesul în fața Rusiei în finală cu scorul de 3-0.

România are campioane europene la tenis de masă în concursul junioarelor din Croația

Punctele tricolorelor au fost aduse de Ioana Sîngeorzan, Elena Zaharia şi de Luciana Mitrofan.

Ioana Sîngeorzan a învins-o pe Elizabet Abraamian cu 3-1. Elena Zaharia a trecut de Liubov Tenţer cu 3-0, iar Luciana Mitrofan a dispus de Natalia Malinina cu 3-0.

Din echipă mai fac parte Adela Struna şi Evelyn Ungvari.

Selecţionata masculină a României a cucerit bronzul după ce a dispus de Spania cu 3-1, în finala mică.

Darius Movileanu a adus două puncte, 3-0 cu Miguel Nunez şi 3-2 cu Miguel Angel Pantoja. Andrei Teodor Istrate a trecut cu 3-0 de Marc Miro. În alt meci, Pantoja a trecut cu 3-2 de Eduard Ionescu.

Andrei Tomica şi Mihai Roşca sunt ceilalţi componenţi ai echipei.

Antrenorii loturilor sunt Mădălin Ionaşcu, Alexandru Gheorghe, Ionuţ Seni, Felicia Coneschi şi Elena Sebe.

La simplu, Evelyn Ungvari a obţinut două victorii în grupă, 3-1 cu Hannah Holgersson (Suedia) şi 3-1 cu Janja Matijasec (Croaţia), dar a pierdut meciul cu Alexandra Chiriacova (Republica Moldova), 1-3.

Adela Struna a câştigat toate meciurile din grupă, 3-0 cu Ana Pedregosa (Spania), 3-0 cu Alina Janekova (Estonia) şi 3-0 cu Filippa Skjold-Hinze (Norvegia).

În primul tur la dublu junioare, perechea Evelyn Ungvari/Adela Struna a dispus de cuplul spaniol Elvira Rad/Jana Rieracu 3-1.

La simplu juniori, Andrei Tomica a câştigat ambele meciuri din grupă, 3-1 cu Madis Moos (Estonia) şi 3-0 cu Sharpel Elia (Cipru). În schimb, Mihai Roşca a pierdut în faţa elveţianului Mauro Scharrer, cu 0-3, dar l-a întrecut pe Iosif Elia (Cipru) cu 3-2.

La dublu mixt, în primul tur, Andrei Tomica șiAdela Struna au trecut de slovenii Ziga Zigon/Lea Paulin cu 3-2. Mihai Roşca şi Evelyn Ungvari au pierdut în faţa lituanienilor Lukas Rimkus/Laura Abaraviciute cu 1-3.

Meciurile de la Under-15 se dispută în perioada 27 iulie – 2 august, iar din lotul României fac parte alte două constănțence, Bianca Mei-Roșu și Ioana Băiașu, după cum în staff-ul tehnic este prezentă, de la Constanța, Anamaria Sebe.

Pe AIMX aflați aici  vești despre sportivii României care participă la Tokyo!