Romania castiga medalii la Plovdiv! Canotaj in Cupa Mondiala

448
Romania castiga medalii la Plovdiv! Canotaj in Cupa Mondiala

Romania castiga medalii la Plovdiv! S-au remarcat echipajele de la opt plus unu, patru vasle si patru rame. Patru echipaje romanesti au concurat duminica in Finalele A, iar alte 3 in Finalele B. RezultateaiciEchipajele tricolore au concurat la  prima competitie internatională majora din acest an. La Plovdiv au avut loc si intrecerile Campionatului Mondial de seniori 2018. Aproximativ 800 de canotori si canotoare din 40 de tari s-au intrecut la prima etapa de Cupa Mondiala.

Romania castiga medalii la Plovdiv! Tricolorii au castigat argintul la opt plus 1 in Bulgaria.

La masculin opt plus unu (8+) a fost argint! George Cătrună, Iulian Chelaru, Florin Ceobanu, Marian Cireașă, Bogdan Baitoc, Andrei Cornea, Alexandru Tănasă, Cristi Hîrgău și Ștefan Florin s-au clasat pe locul 2 în Finala A. Pe locul 1 s-a clasat Polonia.

Dumitru-Alexandru Ciobîca, Alexandru-Laurențiu Danciu, Alexandru Chioseaua si Mugurel-Vasile Semciuc s-au clasat pe locul 2 in Finala A! Ei au fost devansati doar de sportivii din Polonia. Tricolorii au depasit echipajele Austriei, Croației, Spaniei și Chinei.

La masculin 4 vasle (M4-)Florin Horodișteanu, Dumitru Stoica, David Halmagian și Cristian Cojocaru s-au clasat pe locul 3 în Finala A. Ei au fost devansați de sportivii din Polonia și Moldova. In urma tricolorilor s-au clasat echipajele Mexicului și Austriei.

La feminin opt plus unu (8+) Lorena Adriana Constantin, Iuliana Timoc, Amalia Bucu, Raluca-Georgiana Dinulescu, Ioana-Irina Acsinte, Vasilica-Alexandra Rusu, Andreea Popa, Simona-Georgiana Tătaru și Emanuel Maftei s-au clasat pe locul 3 în Finala A. Pe locul 1 s-a clasat Olanda, iar pe Locul 2 China.

La feminin dublu rame (W2-). Alina Ligia Pop si Iuliana Buhuș au ocupat locul 4 in Finala B. Fetele s-au clasat  pe pozitia a 10-a la Cupa Mondiala.

La feminin dublu vasle categorie usoara, (LW2x). Simona Pascariu si Iuliana Elena Mihai au ocupat locul 5 in Finala B. La general au fost pe locul 11 la Cupa Mondiala.

Sursa Federatia Romana de Canotaj

Autor: Ovidiu Pețenghea