Romania a cucerit doua medalii de bronz la Mondialele de Alergare Montana

696

   Seniorii si-au demonstrat valoarea la Campionatele Mondiale de Alergare Montana pe Distanta Lunga. Romania a cucerit doua medalii de bronz: una cu echipa feminina si cea de-a doua prin Denisa Dragomir. Romania a urcat pe locul 4 si la masculin, cu echipa.

„Ori imi rup dintii, ori iau medalie”

 Denisa Dragomir a reusit cea mai importanta performanta a carierei: bronz la Campionatele Mondiale de seniori. „De sase ani muncesc cu gandul la o medalie la Campionatul Mondial. Au fost 6 ani foarte grei. Cand am inceput sa alerg la senioare imi ziceam ca nu am sa reusesc. Am mai castigat medalii ca junioara, dar nu se compara cu aceasta. Sunt foarte fericita. Vreau sa-i multumesc lui Ionut Zinca pentru ca m-a dus in Italia si celor de la Valetudo care au avut incredere in mine si astfel am putut sa particip la competitii din afara tarii unde am putut sa cresc si sa capat experienta „, a declarat pentru aimx.ro Denisa ( CSM- CSU Pitesti, antrenor Valentin Coroja), la scurt timp dupa ce a coborat de pe podium. In ceea ce priveste cursa de 32 de kilometri care i-a adus cele doua medalii:

” Am fost mult timp pe locul 4. Eram putin dezamagita ca voi fi langa podium, dar imi spuneam totusi ca este vorba de un Campionat Mondial. Pe ultima coborare am vazut-o pe britanica. Mi-am zis atunci ca ori imi rup dintii , ori iau medalie. Am intrecut-o pe sportiva din Marea Britanie si dupa aceea am fugit ca nebuna sa fiu sigura ca nu ma mai prinde. A fost dificil pentru ca a plouat, iar pe ultima portiune era stanca si piatra si puteai usor sa aluneci si sa te accidentezi. A contat mult insa ca am stiut traseul.”

Campionatul Mondial s-a desfasurat pe traseul celebrei Giir di Mont, cursa castigata in trecut atat de Denisa Dragomir cat si de Ingrid Mutter.

  Iulia a terminat cu mana luxata, iar Cristina a suferit un soc hipotermic

Romania a urcat pe podium si cu echipa feminina dupa o lupta incredibila si dupa mari emotii. In clasamentul pe echipe puncteaza primii 3 sportivi pentru tara lor. Dupa ce Cristina Ghita a abandonat pentru ca a suferit un soc hipotermic era obligatoriu ca toate celelalte 3 fete aflate in concurs  sa ajunga la finish. Pe langa Denisa Dragomir, au mai punctat pentru nationala noastra Ingrid Mutter, care a obtinut al doilea cel mai bun loc pentru Romania si Iulia Gainariu. Iulia a ajuns la linia de sosire cu mana luxata si cu un ochi vanat. La o depasire a fost proiectata de o adversara in burlanul unei case si s-a accidentat. Iulia a strans din dinti si a venit pe 28.

 

Clasament Romania, feminin:

3. Denisa Dragomir                3.59.34

8. Ingrid Mutter                       4.09.10

28. Iulia Gainariu                    4.37.41

Cristina Ghita a abandonat dupa ce a suferit un soc hipotermic. Aurul a fost castigat de italianca Silvia Rampazzo cu un timp de 3 ore, 56 de minute si 45 de secunde.

Baietii au fost la doar 3 puncte de BRONZ

Bogdan Damian a fost surpriza placuta din lotul masculin deplasat de Romania la Mondialele de la Premana, Italia. Aflat la prima cursa importanta in afara granitelor tarii, Bogdan a fost cel mai bine clasat roman: locul 14. ” Sunt fericit, bucuros, incantat, efectiv nu am cuvinte. De departe este cel mai bun rezultat din cariera mea. Imi doream sa fiu in primii 3 romani. Nu speram sa obtin cel mai bun timp. M-am pregatit special pentru cursa asta timp de doua saptamani la Piatra Arsa. M-am chinuit pana la kilometrii 22-24 si dupa aceea am inviat. Am recuperat 16 pozitii pe ultimii 8 kilometri”, a spus pentru aimx.ro sportivul care alearga pentru clubul Sport Guru BCR Racing Team.

Romania s-a clasat pe locul 4 in clasamentul pe echipe. Cursa masculina a fost castigata de Petro Mamu, din Eritreea, cu timpul de 3 ore, 12 minute si 52 de secunde.

   Clasament Romania, masculin:

14. Bogdan Damian                3.35.26

17. Gyorgy Szabolcz               3.37.04

24. Viorel Palici                       3.41.18

36. Andrei Preda                     3.53.12

In urma cu o saptamana Romania a castigat aurul la echipe, feminin si argintul la echipe, masculin la Campionatele Mondiale de Alergare Montana pe Distanta Scurta pentru juniori.

Credit Photo: fisheye.ro, Corso in Montagna