Romania e pe 3 la Campionatul Militar Regional, de schi biatlon din Polonia!

517
Romania e pe 3 la Campionatul Militar Regional, de schi biatlon din Polonia!

Romania e pe 3 dupa o cursa in care echipa formata din Gavrilă Ștefan-Marian, Șerban Denis-Georgian, Moșoiu Cristian-Marian și Puchianu Cornel-Dumitru a obtinut locul III in proba de patrulă 12,5 km masculin.

Intrecerea a fost  la Campionatul Militar Regional, de la Zakopane, in Polonia. Consiliul International al sporturilor militare organizeaza anual competitii internationale de schi biatlon. Anul acesta polonezii au fost organizatori, iar competitia a fost doar una regionala pentru tarile din estul Europei.

Romania e pe 3 la o competitie continentala la care au participat 5 tari: Polonia, Romania, Slovacia, Ucraina si Letonia.

Romania e pe 3 la Campionatul Militar Regional, de schi biatlon din Polonia!„Anul acesta polonezii au fost organizatori, iar competitia a fost doar una regionala pentru tarile din estul Europei. Competitia a avut loc la Zakopane, cel mai pitoresc loc pentru sporturile de iarna din aceasta tara. Competitia la care am ocupat locul 3 s-a numit Patrula 12.5 km. Patrula este o proba cu istorie in biatlonul militar mondial.”-Denis Serban Georgian

Stefan Gavrila,Cristian Mosoiu, Cornel Puchianu Cornel  si Denis Serban Geogian au fost antrenati de Nicolae Serban si de Vasile Gheorghe.

„In aceasta competitie 4 sportivi merg impreuna. 3 dintre acestia cu arma iar unul fara. Sportivul fara arma este Capitanul echipei. Sportivii trebuie sa traga pe rand cate 5 cartuse din pozitia culcat, picioare, culcat. Capitanul da ordinul de tragere la fiecare sesiune in poligon. De regula competitia se desfasoara pe o distanta de 20 de km, dar organizatorii pot micsora distanta in functie de conditiile meteo.”-Denis Serban Georgian

Romania e pe 3 la Campionatul Militar Regional, de schi biatlon din Polonia!Campionatul Militar Regional, de la Zakopane, in Polonia a avut la start sportivi din cadrul Cupei Mondiale. Cel mai cunoscut a fost letonul Andrejs Rastorgujevs.

Ucraina a castigat, Slovacia a fost pe 2, iar Romania a completat podiumul.

„Intrecerea s-a decis in poligon, timpii de schi fond au fost apropiati. Mai avem inca o saptamana din acest sezon. Weekendul viitor este Campionatul National la Harghita Bai.Sa speram ca mai avem zapada!”-Denis Serban Georgian

Sursa foto: CSA STEAUA Bucuresti

Autor: Ovidiu Pețenghea