Romania are o reprezentanta in finala Campionatului European de Pantinaj Artistic dupa o pauza de 11 ani

909

Romania are din nou o reprezentanta in finala Campionatului European de Patinaj Artistic. Julia Sauter s-a calificat in ultimul act dupa cea mai buna prestatie a carierei: locul 14, din 36 de concurente (doar primele 24 de patinatoare prind finala). Julia este nascuta in Germania, dar reprezinta Romania din 2013. Sportiva este antrenata de fostul patinator brasovean Marius Negrea. aimx.ro a scris in exclusivitate despre cariera nemtoaicei inca din urma cu mai bine de un an. Reportajul il puteti citi aici.

 Campionatul European de Patinaj Artistic se desfasoara in aceste zile la Minsk, Belarus. Julia Sauter si celelalte concurente au evoluat in fata a 10 mii de spectatori

Rezultat excelent reusit de Julia Sauter la Campionatul European de Patinaj Artistic de la Minsk, Belarus. Reprezentanta Romaniei s-a calificat in finala dupa un Personal Best reusit in programul scurt: 54 de puncte. A obtinut in acelasi timp si baremul pentru Campionatul Mondial din Japonia (martie 2019). Romania va avea astfel o reprezentanta la un Campionat Mondial dupa fix 10 ani. Roxana Luca participa in 2009, la Los Angeles, sub culorile Romaniei la Mondial. Si tot ea ocupa locul 22 in 2008 in ultima finala cu prezenta feminina romaneasca la un Campionat European.

aimx.ro a obtinut prima reactie de la antrenorul Marius Negrea, imediat dupa calificare.

“Consider ca este un rezultat excelent pentru conditiile date. Ne antrenam si concuram pentru Romania de 5 ani. Doar pe banii nostri si ai unor prieteni. Stiam ca poate mai mult, dar pana acum nu a reusit sa demonstreze asta la nivelul cel mai inalt. Julia este la a patra participare la Campionatul European. Important este realizarea baremului de participare la Campionatul Mondial. Dupa exact 10 ani Romania are din nou o reprezentanta in elita patinajului. Sunt suparat si mahnit ca Romania( prin MTS si COSR), nu a facut nimic pentru noi in ultimii 5 ani. Se schimba ministrii sportului pe banda rulanta, dar nu reusesc sa dea o lege a sportului pentru sportivii si antrenorii care reprezinta tara. Cand vine vorba de patinaj spun ca sunt probleme cu Federatia. Dar problemele sunt la ei: in non-dorinta lor de a face ceva, de a ajuta direct si concret pe cei care concureaza”.

Julia Sauter a concurat pe melodia “Earned It”, Madilyn Bailey. Vineri va intra din nou pe gheata in finala. Julia Sauter si Marius Negrea isi doresc o calificare si la Jocurile Olimpice din 2022, Beijing, China.

“Julia este rezidenta in Romania din 2012. Anul acesta sau cel tarziu anul viitor vrem sa-i obtinem cetatenia si pasaportul romanesc. Asta daca vom fi ajutati. Ne dorim enorm sa fim prezenti la Jocurile Olimpice de Iarna din 2022”, a mai declarat Marius Negrea pentru aimx.ro.

Autor: Vlad Lucian Arhire