România impresionează la International FIG Schmiden, în Germania

188
România impresionează la International FIG Schmiden, în Germania
sursa Federația Română de Gimnastică Ritmică

România impresionează la nivel de junioare. Delegația României este formată din: – Amalia Lica si Lisa Garac și șase sportive componente ale ansamblului: Arianna Alexandru, Andra Crainic, Andreea Nastasa, Alexandra și Irene Patrascu și Eva Vencu. Alaturi de ele este Ștefania Prioteasa, în calitate de antrenoare și Ana Luiza Filiorianu, în calitate de arbitră.

România impresionează la International FIG Schmiden, în Germania

România impresionează cu medalii în serie câștigate în Germania la gimnastică ritmică.

Prima zi a turneului internațional FIG desfășurat la Schmiden, în Germania s-a incheiat cu o medalie de bronz pe echipe, prin Amalia Lică și Lisa Garac și 5 calificări în finale din 6 posibile. Reprezentantele României din finalele pe obiecte sunt: – Amalia Lică – finala la cerc, măciuci și panglică- Lisa Garac – finala la minge- Ansamblul de junioare (Arianna Alexandru, Andra Crainic, Andreea Nastasa, Alexandra si Irene Pătrașcu, Eva Vencu) – finala la 5 mingi.

Turneul s-a încheiat cu finalele pe obiecte și cu alte două medalii pentru România.

Amalia Lică a reușit să obțină medalia de aur în finala de la cerc, medalia de bronz în finala de la măciuci și locul 4 la panglică. Lisa Garac, cea mai tânără din delegația României, aflată în primul an de juniorat, s-a calificat în finala de la minge cu a doua notă. A încheiat pe locul 7. Ansamblul de junioare s-a clasat pe locul 6.

Anul trecut, Amalia Lică a obținut un rezultat în premieră într-o probă individuală la nivel de junioare, la Campionatul European din Tel Aviv!

Rezultat istoric pentru România la Gimnastică ritmică:Amalia Lică e campioană!

Rezultat istoric pentru România la Gimnastică ritmică:Amalia Lică a obţinut medalia de aur la măciuci, după medalia de argint la echipe şi bronz la minge, obţinut de Christina Drăgan la Campionatul European din Tel Aviv!

Amalia Lică a obţinut un punctaj de 30.100, fiind urmată pe podium de Liliana Lewinska din Polonia, cu 29.100 şi de Kamila Gafarova din Azerbaidjan, cu 28.550.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc prima cursă de 6 zile din țară: Transylvania 6 Days!

Autor Ovidiu Pețenghea