Trio feminin pentru Romania la Europeanul de 24 de ore de alergare

701

Trio feminin pentru Romania: Mara Guler, Floricica Neacsu si Ana Maria Rosioara ne reprezinta tara la Europeanul de 24 de ore de alergare de la Timisoara. Mara este medic primar, Floricica este contabila de meserie, iar Ana Maria programator. Sambata la ora 10, 180 de de atleti din 30 de tari vor lua startul. In aceasta dupa amiaza in Piata Operei a avut loc Festivitatea de Deschidere.

Romania este reprezentata de un trio feminin la Europeanul de 24 de ore de alergare

Mara Guler: 41 ani, 1.53, 40 kg, medic primar medicină de familie. „Am emotii pentru ca sunt de ori acasa: in Romania si la Timisoara”

„Ma simt impacata, relaxata si privesc cu incredere si optimism competiția. Este prima mea participare ca sportiv la o competitie majora si sunt onorata ca fac parte din echipa Romaniei si ca voi alerga alaturi de elita europeana. Personal Best-ul  meu pe 24h este de 196 kilometri, obtinut in septembrie 2017, la S24h Timisoara. Atunci am alergat proba de 48h cu 253 de kilometri la final. Imi propun sa ma autodepasesc si sa trec cifra 2 in fata lui 0. Alerg cu sufletul și am emotii pentru ca sunt de doua ori acasa: in Romania si la Timisoara.”

Floricica Neacsu, 51 de ani , contabila Personal Best: 179 de kilometri

In toți anii de cand alerg am incercat sa nu ma gandesc la varsta. Cartile citite despre ultramaraton m-au inspirat, iar Chrissie Wellington in <<O viață fără limite>> m-a indemnnat la visare, chiar daca sunt o alergatoare amatoare, sotie și mama. Oricine poate alerga un ultramaraton. Cu totii avem această abilitate. Trebuie doar sa-ti doresti aventura, sa vrei sa treci peste toate obstacolele, sa traiesti o viata intreaga intr-o singura zi.”

Ana Maria Rosioara, 32 de ani, programator Personal Best: 152 de kilometri

„Pentru ultra mi-am facut curaj tarziu, in decembrie 2016 de-abia. Alergasem deja 23 de maratoane si am vrut sa vad cum e si dupa. Am terminat Facultatea de Informatica in cadrul Universitatii Bucuresti. Eu sunt programator, aparent e o meserie care ii face pe mulți sa alerge. Imi place ce fac, chiar daca implică multe ore de stat pe scaun. In timpul liber, in afara de alergare imi place să ma plimb si sa citesc.”

 O poloneza si un sportiv din Belarus sunt ultra atletii de la Timisoara cu cei mai multi kilometri alergati

Cei mai titrati alteti europeni prezenti la Timisoara sunt belarusul Rahoisha Piotr 271,495 kilometri si poloneza Bereznowska Patrycja 259,991 kilometri . Ultimele declaratii ale sportivilor din lotul masculin al Romaniei le puteti citi aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire