România, la un pas de podium la sabie la Europenele de scrimă pentru juniori

0
700

Echipa feminină de sabie a României a ratat de puţin podiumul la Europenele de scrimă pentru juniori de la Porec (Croaţia). „Tricolorele” au ajuns până în semifinale, unde au pierdut contra Rusiei, după care au pierdut şi finala mică, împotriva Turciei. România râmâne deocamdată cu două medalii la Europene, ambele de bronz.

România mai are şanse la medalii la Europenele de scrimă pentru juniori

România a ocupat locul 4 în proba pe echipe la sabie feminin după ce a fost învinsă în finala mică de Turcia cu 45-41.

În formula Sabina Martiş, Maria Matei, Ilinca Pantiş, Ioana Radu, România a învins în optimi Bulgaria, cu 45-31, a trecut de Italia în sferturi, cu 45-37, dar a pierdut semifinala cu Rusia, scor 26-45. Ungaria a învins Rusia în finală, cu 45-35, şi a cucerit titlul continental.

În proba masculină de floretă pe echipe, România (Alexandru Pîrva, Silviu Roşu, Vlad Roşu, Alexandru Sîrb) a terminat pe locul 8.

„Tricolorii” au învins Marea Britanie în optimi cu 45-42, însă au cedat în sferturi în faţa Danemarcei, cu 39-45. În turneul pentru locurile 5-8, România a fost învinsă de Olanda cu 20-45, iar în meciul pentru poziţiile 7-8 a pierdut şi în faţa Germaniei, cu 30-45.

România are până acum două medalii de bronz la CE pentru juniori: Ilinca Pantiş la sabie individual şi Emilia Corbu la floretă individual.

Luni au loc ultimele trei probe pe echipe, la spadă feminin, floretă feminin şi sabie masculin.

Credit foto: frscrima.ro

Pe AIMX puteti citi si despre medaliile cucerite de Romania la Campionatul European de Winter Triathlon. Detalii aici!