România s-a clasat pe 1 în clasamentul de la Europenele de canotaj Under-23

212
România s-a clasat pe 1 în clasamentul de la Europenele de canotaj Under-23
sursa Federația Română de Canotaj

România s-a clasat în top în Polonia! La Kruszwica, Simona Radiş a stabilit un record mondial la simplu vâsle feminin. România are cel mai bun lot de tineret din Europa. Au fost câştigate 10 medalii, dintre care 5 de aur şi 5 de argint. Urmează Campionatul European al juniorilor de la Munchen, din 9-10 octombrie.

România s-a clasat cu 5 medalii de aur, 5 de argint pe primul loc la Kruszwica, iar Simona Radiș a realizat un record mondial!

În proba de patru plus unu rame feminin echipajul compus din Amalia Bucu, Larisa-Andreea Bogdan, Manuela-Gabriela Lungu, Cosmina-Maria Podaru şi Victoria-Ştefania Petreanu, s-a impus cu timpul de 07:05,64, în faţa echipajelor din Italia şi Germania.

A doua medalie de aur a fost obţinută în proba de patru rame feminin. Andreea Popa, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu şi Dumitriţa Juncănariu au câștigat în faţa echipajelor din Polonia şi Marea Britanie.

A treia medalie de aur pentru România la Europenele U23 de canotaj de la Kruszwica a fost câştigată de campioana olimpică Simona Radiş, în proba de simplu vâsle feminin. Simona s-a impus în faţa sportivelor din Elveţia şi Cehia, cu timpul de 07:26,39, doborând astfel recordul mondial de tineret.

O medalie de aur au reuşit să obţină şi sportivii din barca de patru rame masculin, Ştefan Berariu (vicecampion olimpic la Tokyo), Alexandru-Laurenţiu Danciu, Florin Arteni şi Ciprian Huc, în faţa echipajelor din Polonia şi Belarus.

A cincea medalie de aur pentru România a fost câştigată de sportivele din barca de 8+1 feminin. S-au impus Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Larisa-Elena Roşu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Alice-Elena Turcanu, Raluca-Georgiana Dinulescu, Magdalena Rusu, Simona Radiş şi Victoria-Ştefania Petreanu.

O medalie de argint a fost câştigată de echipajul de patru plus unu rame masculin compus din Andrei Mândrilă, Nicu-Iulian Chelaru, Florin Ceobanu, Claudiu Neamţu şi Gavril Dumbravă.

Tot medalie de argint au obţinut şi fetele la dublu rame feminin, Adriana Ailincăi şi Alina-Maria Baleţchi.

Echipajul de dublu rame masculin alcătuit din Dumitru-Alexandru Ciobică şi Florin Lehaci a obţinut de asemenea argint.

În Finala A a probei de dublu vâsle feminin, Cristina Drugă şi Alexandra Ungureanu au încheiat cursa pe locul al doilea.

Ultima medalie a zilei la Campionatele Europene Under-23, medalie de argint, a fost cucerită de sportivii din barca de 8+1 masculin, Dumitru-Valentin Bucur, Dorin Simion, Andrei Mândrilă, Nicu-Iulian Chelaru, Florin Ceobanu, Marian Cireaşă, Andrei Lungu, Alexandru Gherasim şi Gavril Dumbravă, au terminat după echipajul din Marea Britanie.

Pe AIMX aflați aici vești despre românii implicați în Turul României la ciclism.