Romania va avea o „brigada” numeroasa de ultramaratonisti la Transvulcania, Tenerife (Isla de la Palma)

0
1126

Un nou sfarsit de saptamana cu emotii pentru sportivii romani, dar si pentru prietenii si sustinatorii lor de acasa. Un nou sau… un prim loc, in 2017, pentru a-si testa limitele, dar si eficienta antrenamentelor. O brigada numeroasa de ultramaratonisti se afla deja de luni in Tenerife. Ei vor lua startul la Transvulcania. Daniela Elena Surugiu, Mihai Serban, Radu Milea, Marian Vasile, Alexandru Keresztes Kelerman, Iulian Ionescu, Iulian Grigore, Dumitru Falca, Bogdan Florin Badea si Costica Anghel sunt romanii ce vor participa la cursa de 74,33 de km. Adrian Petrut si  Cristian Matei vor alerga in cursa de maraton, iar Oana Grigore in cea de semimaraton.

Startul se va da sambata dimineata ( ora 6,ora locala) la ULTRA. Cursa incepe la nivelul marii, iar cel mai inalt punct atins va fi varful Roque de Los Muchachos, 2421 de metri. „Este o cursa care atrage nume mari din alergarea montana, din elita mondiala. A crescut foarte mult in ultimii ani  desi este o competitie tanara ( a 9-a editie). Niciunul dintre noi nu am mai fost acolo. Ma astept sa fie destul de cald, ceva vant, un aer uscat, dar am vazut ca punctele de hidratare sunt destul de apropiate ceea ce este bine.”, a precizat pentru aimx.ro Radu Milea (FOTO).

Radu a bifat in acest an deja peste 2500 de kilometri la antrenamente, iar Transvulcania este primul sau obiectiv important in 2017: „Este greu de spus un obiectiv. Cred si sper sa fac in jur de 7 ore si jumatate, dar va depinde si de conditiile de meteo. Este o cursa rapida, daca ma gandesc ca la final coborarea are in jur de 20 de kilometri„, a mai precizat alergatorul.

” O cursa grea, dura, insufletita de peisaje incredibile. Peisajul, cu razele de soare incadrate de celelalte

insule este extrem de spectaculos”- Killian Jornet, alergator montan

  DESPRE Transvulcania:

  • este competitia care deschide sezonul Federatiei Internationale de Skyrunning
  • editia din 13 mai 2017 va fi cea de-a noua organizata
  • 3600 de participanti vor lua startul in 5 curse ( ultramaraton, maraton, semimaraton, cursa verticala de 1 kilometru si proba destinata copiilor)
  • ultramaratonul are o distanta de 74 de kilometri, cu o diferenta de nivel toatala de 8400 de metri

Credit PHOTO: FACEBOOK Transvulcania