luni, februarie 26, 2024
AcasăJOCURILE OLIMPICERomanii concureaza la Jocurile Olimpice de la PyeongChang incepand de sambata!

Romanii concureaza la Jocurile Olimpice de la PyeongChang incepand de sambata!

Romanii concureaza la Jocurile Olimpice in weekend. Actiunea incepe pentru tricolori la schi fond. Timea Lorincz deschide seria participarilor reprezentantilor Romaniei la schi fond. Tot sambata mai  avem reprezentanti in concurs la sanie si biatlon.

Romanii concureaza la Jocurile Olimpice de iarna  din 1928. Au fost doar doua editii la care tricolorii nu au participat, la prima, in 1924 si in 1960.

La 24 de ore de la Ceremonia de deschidere. Eva Tofalvi va incheia seria participarii tricolorilor in prima zi de intreceri pentru reprezentantii Romaniei. Iata programul 

Ora 09:15 – Timea Lorincz – Schi fond, 7,5+7,5 km skiatlon feminin – finala (Centrul de schi fond Alpensia) 

12:10 – Valentin Cretu si Andrei Turea – Sanie, simplu masculin, mansele 1 si 2.

13:15 – Eva Tofalvi – Biatlon, 7,5 km sprint feminin – finala 

Romanii concureaza la Jocurile Olimpice de la  PyeongChang la 8 discipline:

Bob: Maria Adela Constantin si Andreea Grecu (bob-2), Mihai Cristian Tentea şi Nicolae Ciprian Daroczi (bob-2), Dorin Alexandru Grigore, Florin Cezar Craciun, Levente Bartha (bob-4), Beatrice Puiu (rezerva), antrenori Paul Neagu (bob-2 – feminin), Iulian Daniel Pacioianu (bob-2 – masculin), Silviu Dan Scurtu (bob-4);

Singura medalie adjudecata pentru Romania la Jocurile Olimpice de iarna  a fost la Bob! Echipajul de bob-2 cu Ion Panturu si  Nicolae Neagoe care au facut istorie in 1968 la Grenoble.

La celelalte discipline la care Romania are reprezentanti inca de sambata se remarca experimentatele Raluca Stramaturaru, campioana in acest an in Cupa Natiunilor la sanie si biatlonosta Eva Tofalvi aflata la cea de a 6-a prezenta la Jocurile Olimpice de iarna.

Romanii concureaza la Jocurile Olimpice la Sanie in formula:

Raluca Stramaturaru (simpu feminin), Valentin Cretu, Andrei Turea (simplu masculin), Cosmin Atodiresei, Stefan Musei (dublu masculin) – antrenori Eugen Teodor Radu si Alexandru George Comsa;

La biatlon e concurent si port drapelul delegatiei Romaniei.

Marius Petre Ungureanu a fost desemnat sa conduca vineri delegatia tricolora la parada de la ora 13.00. Tot la biatlon concureaza Cornel Dumitru Puchianu, Nicolae Remus Faur, George Razvan Buta si Gheorghe Iulian Pop. Antrenori sunt Gheorghe Girnita, Gheorghe Vasile, Simon Marton; masor – Cristian Marian Mosoiu; serviceman – Roland Ciprian Gerbacea.

Romanii concureaza la Jocurile Olimpice la Schi alpin in tandemul: Alexandru George Barbu, Ania Monica Germaine Caill

Tot doi reprezentanti sunt si la skeleton:  Maria Marinela Mazilu si Dorin Dumitru Velicu – antrenor Delia Ivas.

La Patinaj  viteza va concura : Alexandra Ianculescu, iar la Sărituri cu schiurile: Daniela Vasilica Haralambie
Pentru Schi fond intra in concurs:  Alin Florin Cioanca, Paul Constantin Pepene, Timea Lorincz – antrenori Carlo Zoller si Constantin Daniel Borca.

Autor : Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE