Roxana Sidi are medalie de argint la puşcă 10 metri aer comprimat

440
Roxana Sidi are medalie de argint la puşcă 10 metri aer comprimat

Roxana Sidi are medalie de argint la puşcă 10 metri aer comprimat  la Cupa Mondială din Coreea de Sud. La Changwon, în finală sportiva de la CSA Steaua Bucureşti, antrenată de Peter Sidi, s-a calificat cu al treilea rezultat.

Roxana Sidi are medalie de argint la puşcă 10 metri fiind depăşită doar de cehoaica Lucie Brazdova care s-a impus cu 16 la 8.

În clasamentul mondial, Oceanne Muller din Franţa este prima cu 6.190 puncte, în timp ce Laura Ilie este a treia cu 3.780 puncte, iar Roxana Sidi a urcat pe locul 13 cu 2.036 puncte.

Tandemul Sidi format din Roxana și Peter a impresionat la Campionatul Național. În 2020 a fost debutul lui Peter la Steaua. Întrecerile au avut loc la poligonul ”Iosif Sârbu” pentru faza finală a Campionatului Național și a Cupei României de Seniori. Proba a fost ”pușcă culcat” – mixt.

În 2020 tandemul Sidi a luat aur la Naționale și argint în Cupa României, iar Gloria Cazan și Radu Osadci s-au clasat pe locul trei la ambele competiții, care s-au desfășurat în paralel.

Tandemul Sidi face performanta pentru Steaua la Tir! Rezultate la Nationale

Atât la Naționale cât și în Cupă două dintre cele trei locuri pe podium au fost ocupate de sportivii steliști.
Roxana Sidi face parte din lotul național de tir al României.

Tandemul Sidi face performanta pentru Steaua la Tir! Rezultate la Nationale

Pe plan international, Roxana a fost pe podium la LAPUA IWK 2020 Berlin. Daneza Anna Nielsen a castigat in fata lui Jerovsek din Slovenia. Roxana a fost pe 3. La mixt Roxana si Peter au castigat.

In 2019, Romania a fost singura natiune cu doua finaliste la pusca 10 metri la Europeanul de Tir. Laura Georgeta Ilie si Roxana Sidi au reprezentat Romania la Osijek, in Croatia.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc prima cursă de 6 zile din țară: Transylvania 6 Days!

Autor Ovidiu Pețenghea