Rusu s-a calificat la Europene! Declaratia de la Campionatul Balcanic de Atletism

0
969
Rusu s-a calificat la Europene! Declaratia de la Campionatul Balcanic de Atletism

Rusu s-a calificat la Europene dupa timpul obtinut in cursa de la 1500 de metri (3 min 44 sec 26/100)! Intrecerea a fost programata in cadrul Campionatelor Balcanice de sala de la Istanbul. Reprezentantii Romaniei au cucerit cele mai multe medalii, 12. Medaliati cu aur au fost Gabriel Bitan, la saritura in lungime si Daniela Stanciu, la saritura in inaltime.

Rusu s-a calificat la Europene unde va concura in martie la Glasgow.

„Cursa a fost perfecta. Am abordat o tactica foarte buna. M-am simtit ciudat zilele acestea, dar totul era mai mult psihic. Organismul meu stia ca va fi pus la efort maximal si eram putin confuz. Sunt foarte tare mental si chiar daca am mici scapari, revin in timpul cursei. Exact asa a fost la Istanbul. Colegul meu Marian Coman mi-a spus intervalele si la fiecare tur cand treceam eram tot mai convins ca pot face baremul pentru Europene! Auzeam mereu ca intervalele corespund baremului si eram nerabdator sa ajung la final! De abia asteptam sa intram in ultima parte sa vad ce iese! A fost o atmosfera frumoasa. Organizarea la fel. Pista Mondo( foarte buna).”-Andrei Dorin Rusu

Rusu s-a calificat la Europene si vrea imbunatatirea recordului national! Andrei Dorin Rusu este legitimat la CSM Dorna Vatra-Dornei.

„Vreau sa cobor sub 3,43,30 si avand in vedere ca mai am un an de tineret si sunt la doar 95 de sutimi de el clar il duc la 3,41-42 intr-un an. Am avut ca obiectiv sa fiu aproape de record si am facut chiar foarte bine. Ma asteapta Europenele. Sper la o clasare cat mai in fata si asta cu siguranta e doar inceputul! Peste putini ani va veni si medalia la aceasta competiție.”-Andrei Dorin Rusu

La fel ca Rusu au mai casigat medalii de argint la Istanbul, Petre Nicolae Rezmiveş la 60 de metri (6 sec 74/100),  Florina Pierdevara la 800 de metri (2 min 08 sec 20/100). Cristina Ioana Bujin a devenit vicecampioana balcanica la triplusalt (13,47 metri). Florentina Costina Iusco a cucerit medalia de argint la saritura in lungime (6,39 metri). Stafeta feminină de 4×400 de metri a terminat pe doi! Au alergat Camelia Florina Gal, Cristina Daniela Balan, Iulia Banaga si Sanda Belgyan  in 3 min 42 sec 39/100.

Medaliile de bronz au fost cucerite de Mihai Donisan la saritura in inaltime (2,19 metri), de stafeta formata din Cristian Radu, Denis Dobrica, Zeno Moraru si Mihai Cristian Pislaru (3 min 15 sec 20/100) la 4×400 de metri. Claudia Prisecaru a fost medaliata cu bronz la 3.000 de metri (9 min 16 sec 59/100). Pe treapta a treia a podiumului a urcat si Anamaria Nesteriuc la 60 de metri garduri (8 sec 27/100).

Autor: Ovidiu Pețenghea