S-au deschis înscrierile la cea mai lungă cursă de alergare din România: ultramaratonul Transylvania 6 Days

0
447

Transylvania 6 Days este cea mai lungă cursă de alergare din România. Și una dintre puținele din Europa de o astfel de anvergură. Cea de-a doua ediție se va desfășura la Reghin în perioada 26 iunie – 2 iulie. Proba „regină” este cursa de 6 zile de alergare, un adevărat joc de șah și strategie care îi solicită pe ultramaratoniști atât fizic, cât și psihic. Grecul Athanasios Stimoniaris a câștigat prima ediție cu 705,596 de km alergați în 6 zile. La feminin s-a impus Edda Bauer din Germania, care la 78 de ani a parcurs impresionanta distanță de 466,322 kilometri. Ambii vor reveni în vară pentru a-și depăși limitele la Festivalul Internațional de Ultramaraton Transylvania 6 Days.

Transylvania 6 Days oferă concurenților posibilitatea să alerge în 5 probe: 6 zile, 72 de ore, 48 de ore, 24 de ore sau 12 ore

Traseul pe care vor alerga concurenții are o lungime de 842,40 de metri și trece prin parcul Tineretului din Reghin, respectiv stadionul Avântul. Ultramaratoniștii vor avea la dispoziție doua puncte permanente pentru hidratare și alimentare, dușuri, gheață, trei mese pe zi și zone speciale pentru odihnă.

„A fost o primă ediție de succes, o premieră pentru România, în care am pus mult suflet și am încercat să oferim alergătorilor cele mai bune condiții pentru a-și putea depăși limitele. Mulți dintre alergătorii care au venit din străinătate revin și în acest an la Reghin ceea ce înseamnă că ne-am ridicat la înălțimea așteptărilor lor. La cursa de 6 zile avem deja reprezentanți din Spania, Italia, Grecia, Germania și România. Vom păstra colaborările avute la prima ediție, dar vor fi altele noi, pentru anumite servicii pe care le vom oferi. Cronometrartea cu cip electronic va fi asigurata, ca si la prima ediție, de către Olympus Epathla din Atena. Tot ei vor aduce medaliile și trofeele oferite alergătorilor. Pe bucla de 842,4 m, conform măsurătorii oficiale efectuate de către Georgios Doussis din Grecia, va fi amplasat și un punct de control, pe lângă cel de bază din zona de start/finish. Vom fi pe deplin mulțumiți când fiecare județ din România va avea un reprezentant înscris la proba „regină” de 6 zile” a declarat organizatorul Festivalului Internațional de Ultramaraton – Transylvania 6 Days, Adrian Bonțiu.

Adrian Bonțiu, organizator Transylvania 6 Days

Alergătorii au ca obiectiv să parcurgă cât mai mulți kilometri în intervalul de timp pe care îl oferă proba lor.

„Nimeni nu te obligă cu pistolul la ceafă să alergi non-stop. Fiecare își setează obiectivele în funcție de nivelul de pregătire. Competiţia este pentru toată lumea care iubeşte alergarea. Trebuie să îţi placă foarte mult şi să fii motivat să încerci ceva nou. Nu sunt puse condiţii de participare, în afara faptului ca participanţii să fie sănătoşi. Este o condiţie primordială pentru a lua parte la astfel de curse. Noutatea față de anul trecut, din punct de vedere al probelor, este introducerea cursei de 12h. Vom oferi și două premii speciale: se vor premia alergătorii din orașul și țara cu cei mai mulți participanți” a declarat Adrian Bonţiu.

Fostul căpitan al Rapidului, Vasile Maftei, a alergat 100 de kilometri la prima ediție

Vasile Maftei, inainte de startul in proba de 24 de ore

Actualul Director al Academiei Rapid a participat în proba de 24 de ore și a parcurs 100 de kilometri. Este pregătit acum pentru o nouă provocare.

„Dupa cursă trebuia să mă întrebi ce nu mă doare. A fost destul de greu, una dintre cele mai grele curse din viața mea. A fost o experiență extraordinară pentru că am întâlnit oameni deosebiți, unii dintre ei profesioniști. Mi-a făcut o deosebită plăcere să alerg alături de ei, iar satisfacția de la final e greu de explicat în cuvinte. Am început deja pregătirea pentru noua ediție, dar încă nu m-am hotărât la ce probă să ma înscriu” a punctat „eurofantasticul” Vasile Maftei.

„Un alt obiectiv important al nostru este acela de a promova sportul, alergarea. Iar Transylvania 6 Days oferă o astfel de motivație și datorită poveștilor extraordinare pe care le au în spate mare parte dintre alergători. Să o vezi pe Edda Bauer, la 78 de ani, cum rămâne pe buclă indiferent că e soare și foarte cald, ploaie torențială, noapte sau frig, ori pe italianul Aldo Maranzina, 76 de ani, care a venit la Reghin cu motocicleta, din Italia, și a alergat și el peste 400 de kilometri, cu siguranță te va face și pe tine să ieși din zona de confort. Mulți dintre cei care s-au aflat pe margine, în tribune, și au asistat la acest spectacol, la prima ediție, au ales acum să devină concurenți” – Adrian Bonțiu.

Anisia Cojocaru, concurenta in proba de 48 de ore

Înscrierile sunt deschise, aici: https://transylvania6days.ro/inscrieri/.

RECORDURILE NAȚIONALE:

12 ore: Andrei Ailenei, 160,987 km

24 ore: Iulian Filipov 277,476 km

48 de ore: Daniel Trușcă  370,121 km

72 de ore: Nicu Buceanu 413,123 km

6 zile: Nicu Buceanu 762,162 km

Autor: Vlad Lucian Arhire