Saritorul Constantin Popovici s-a accidentat! 4 oase fracturate! Ce s-a intamplat

0
1335
Saritorul Constantin Popovici s-a accidentat! 4 oase fracturate! Ce s-a intamplat

Saritorul Constantin Popovici avea in plan concursul din Italia de la Polignano. Dupa ce a castigat la Dublin si a avut un inceput senzational de sezon in Seria Mondiala Red Bull Cliff Diving.  Constantin s-a impus in Irlanda dupa ce a executat singura saritura care a primit nota 10 din partea juriului. Din pacate accidentarea din Italia il da peste cap. Saptamana trecuta Constantin a urcat pe treapta a treia a podiumului la Cupa Mondiala din China.

Saritorul Constantin Popovici povesteste cum s-a accidentat si a ajuns cu 4 oase fracturate!

Saritorul Constantin Popovici s-a accidentat! 4 oase fracturate! Ce s-a intamplat„Dupa o saritura la antrenament m-a dus salupa spre mal. Organizatorii au pus un ponton plutitor. M-am suit pe ponton si la 5 metri de mal valurile erau atat de mari incat am cazut in apa si am lovit o piatra mare. Mi-am rupt 4 oase la piciorul stang! Deocamdata nu stiu exact cat  voi fi accidentat. Sper ca voi sta cat mai putin posibil. Vreau sa prind Campionatele Mondiale! Luni ajung acasa si voi merge la Centrul de Medicina Sportiva unde voi vorbi cu doctori specialisti.”-Constantin Popovici

Anul trecut Constantin Popovici a castigat medalia de argint la Cupa Mondiala de sarituri de la mare inaltime de la Abu Dhabi. Popovici a reusit sa cucereasca prima medalie mondiala la nivel de seniori pentru un saritor in apa din Romania. Medalia de aur a fost castigata la concursul din Emiratele Arabe Unite de Gary Hunt din Marea Britanie cu 431.55. Punctajul lui Popovici a fost 424.65.

Constantin Popovici, legitimat la CSA Steaua Bucuresti colaboreaza cu Florin Avasiloae si vrea sa participe la Jocurile Olimpice din 2020 la probele clasice, in bazin. La Jocurile Olimpice din 2024 Popovici va incerca sa concureze si sa sara si de la mare inaltime.

Sariturile de la mare inaltime se fac de pe o platforma in aer liber. Platforma este amplasată la 28 de metri deasupra apei. Intrarea in apa nu se face niciodata cu capul inainte, deoarece pericolul de accidentari este foarte mare.

Autor: Ovidiu Pețenghea