Se clatina Zidul Chinezesc!!! Diaconu si Pletea servesc pentru succes

0
1282

Adina Diaconu si Cristian Pletea au asigurat Romaniei, chiar de 1 Decembrie, a treia medalie la Campionatul Mondial de tenis de Masa.

In Italia, juniorii Romaniei au succes!

Madalin Ionascu( coordonatorul Clubului Sportiv Pristavu Campulung) si-a condus jucatorii la primul succes incheiat cu bronz in proba pe echipe la Campionatului Mondial! Nationala de juniori a Romaniei  este formata din Cristian Pletea (LPS Constanta), Rares Sipos(CSM Cluj Napoca), Dragos Oprea (CSM Buzau) și Florin Spelbus( CS Pristavu Câmpulung)

Daca pentru juniori a fost prima medalie din istoria nationalei Romaniei, pentru fete, este a 6-a medalie pe echipe si a 13-a in total.

Echipa lui Petre Arnautu e formata din mezina Elena Zaharia (13 ani) Adina Diaconu, Andreea Dragoman si Tania Plaian. Junioarele au invins in faza grupelor echipele Taipei si Cehia, apoi echipa Germaniei, in sferturile de finala. In semifinale, au intalnit echipa Chinei, scor 0-3.

Juniorii au invins in faza grupelor echipele Coreea de Sud si Suedia, apoi echipa USA, in sferturile de finala. In semifinale, au intalnit echipa Chinei, scor 0-3.

Romania a fost singura nationala non-asiatica calificata in semifinale. Celelalte trei echipe au fost China, Japonia si Coreea de Sud.

La dublu mixt Adina Diaconu si Cristian Pletea au invins tandemul chinezilor format din Xu Haidong si Quan Tainyi ( 8-11, 11-8, 14-12, 3-11, 11-8). Adina si Cristian sunt favoriti 4 si joaca in semifinale tot cu un tandem al Chinei, principalii favoriti Xue Fei si Wang Manyu.

Riva del Garda, ITALIA, 30 Nov 2017. Mixed Doubles 1/4 Final at the 2017 ITTF World Junior Championships.

”A fost  important sa castigam setului al treilea. Era 1-1 si a fost un set vital. A trebuit sa tinem mingea pe masa, dar sa fim agresivi. Am fost optimista înainte de meci si am crezut in succesul nostru ”, a declarat Adina Diaconu pentru ittf.com

Surse ITTF.com, Federatia Romana de Tenis de Masa

Autor: Ovidiu Petenghea