Sebastian Enache atletul care iubeste skeleton. Comentariu la debut de sezon

466
Sebastian Enache atletul care iubeste skeleton. Comentariu la debut de sezon

Sebastian Enache a practicat atletismul si acum se dedica intrecerilor de skeleton. Sebastian a reprezentat Romania in Cupa Europei la skeleton si a vorbit despre evolutia in concursurile similare intrecerilor de sanie, dar in care concurentii se lanseaza cu capul in jos. Sebastian Enache e hotarat sa ajunga la fel ca Dorin Dumitru Velicu  sa reprezinte Romania  la Jocurile Olimpice de iarna.

Sebastian Enache a vorbit pentru AIMX despre rolul atletismului in activitatea sa de sportiv.

„Inainte de skeleton am facut atletism. Antrenorul meu de skeleton a fost coleg cu antrenorul de atletism, pe care l-a sunat in legatura cu o selectie la nivel national de sportivi nascuti in generatia 98-99. Asa am inceput sa practic skeleton, cu obiectivul de a participa la JO de Tineret de la Lillehammer din 2016. Am participat la selectia respectiva si am prins lotul format din 3 baieti si 3 fete.”

Sebastian Enache  a reusit  calificarea la Lillehammer 2016, unde a terminat pe pozitia a 14-a, cea mai buna clasare a Romaniei la skeleton masculin la Jocurile Olimpice pentru Tineret.

„Cel mai mult m-a atras la skeleton complexitatea acestui sport. Trebuie sa ai calitatile unui atlet, pentru a capata o viteza initiala cat mai mare la start. Iti trebuie calm, precizie, siguranta in fortele tale pentru a obtine un timp cat mai bun pana la sosire. De asemenea, conteaza foarte mult si materialul pe care il folosesti. Trebuie sa stii foarte bine ce patine sa folosesti, pentru tipul de gheata pe care il ai in ziua respectiva. Aici antrenorul joaca un rol foarte important alegand cel mai bun set up de competitie. „

Sebastian Enache este antrenat de Marius Ene. Ca rezultate de referinta, Sebastian are locul 1 la Campionatele Mondiale de Starturi de la Mamaia in 2016. Enache a obtinut in acest an locul 10 la Campionatele Mondiale de Juniori din St. Moritz, in ianuarie si locul 12 in Cupa Europei din Innsbruck.

” In urma acestor rezultate  am castigat un loc in Cupa Intercontinentala pentru Romania. Obiectivele mele pentru acest sezon sunt top 15 in Campionatele Mondiale de juniori din Konigssee si top 10 in Campionatele Europene de juniori din Sigulda, Letonia.”

Daca la skeleton Marius Ene se ocupa de Sebastian, Gabriel Hurmuz a fost antrenorul lui Enache la atletism, iar acum de partea atletica se ocupa Robert Munteanu.

„Ma antrenez cu Robert Munteanu cand sunt in tara, in off-season pentru a-mi imbunatati forma pentru urmatorul sezon.” -Sebastian Enache

Autor: Ovidiu Pețenghea