sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăCAMPIONISerafima Moscalu se apropie de calificarea la Jocurile Olimpice

Serafima Moscalu se apropie de calificarea la Jocurile Olimpice

Serafima Moscalu se apropie de calificarea la Jocurile Olimpice după ce a reușit să urce pe podium în Japonia. Încrederea și determinarea i-au adus bronzul. Ea a câștigat pe rând cu Maia Goshen (Israel), Mayu Honda (Japonia), a cedat împotriva olandezei Van Dijke, apoi le-a învins pe Elvismar Rodriguez(Venezuela) și pe Madina Taimazova. Anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

În noiembrie, sportivele române Florentina Ivănescu şi Serafima Moscalu s-au oprit în optimile de finală, la Campionatele Europene de judo de la Montpellier (Franţa).

În limitele categoriei 70 kilograme, Serafima Moscalu a intrat direct în turul secund, în care a trecut de austriaca Elena Dengg, însă în optimi a fost învinsă de croata Lara Cvjetko.

În primul tur la categoria 63 kilograme, Ivănescu a trecut de austriaca Magdalena Krssakova, dar în optimi a pierdut în faţa polonezei Angelika Szymanska, ulterior medaliată cu bronz.

Tot la categoria 63 kilograme, sportiva română de origine cubaneză Amanda Zuaznabar-Torres a cedat în primul tur în faţa rusoaicei Kamila Badurova.

La categoria 73 kilograme, Alexandru Raicu a fost învins în primul tur de rusul Danil Lavrentev.

România a participat cu şase judoka la Campionatele Europene din Hexagon, ceilalţi doi reprezentanţi fiind Alex Creţ (categoria 90 kg) şi Mircea Croitoru (categoria +100 kg).

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE