Un fost fotbalist, Silviu Stoica, a castigat Timisoara City Marathon cu un Personal Best

738

Silviu Stoica a reusit cel mai bun timp al carierei la Timisoara City Marathon: 2 ore, 35 de minute si 22 de secunde. Timpul i-a adus primul loc. Brasoveanul a jucat fotbal pana la nivelul Ligii a treia, iar de alergare s-a apucat mai serios in ultimii doi ani. Sportivul este legitimat la clubul CSU Stiinta Bucuresti si este antrenat de fostul mare maratonist Ioan Moisa.

Silviu Stoica: „Sunt foarte tipicar. Vreau sa imi iasa antrenamentul zi de zi”

„Mereu incerc sa fiu primul, dar nu tot timpul si reusesc. Imi place ceea ce fac, asta e fara dubii. Ma motiveaza si pozitia mea in ultimele competitii ( Silviu a castigat in acest an si Maratonul Sibiului si Maratonul de la Miercurea Ciuc), dar si detasarea fata de cotidianul zilnic”, se destainuie Silviu pentru aimx.ro.

S-a nascut in anul 1988 la Brasov. I-a placut sportul de mic si a jucat fotbal pana la nivelul Ligii a treia, la Metrom Brasov si FC Ghimbav. Era primul la antrenamentele fizice. La 18 ani, cand se afla in fata primului contract la seniori, echipa s-a desfiintat.

A urmat un „ciclu olimpic” cu antrenamente doar la fast food. A pus in 4 ani peste 20 de kilograme: de la 70 la 92. „Unii prieteni imi spun ca as putea scrie o carte pe tema asta. Adevarul e ca am avut inclinatii pentru sport mereu…, doar ca imi placea sa si mananc” povesteste maratonistul pentru aimx.ro.

Silviu Stoica, in timpul maratoanelor de fast fooding, la + 90

Marea dragoste, sotia si alergarea l-au „adus” la o forma fizica de invidiat.

„Acum am sub 70 de kilograme. Ca sa o cuceresc pe sotia mea am inceput sa alerg. Si mi-am dat seama ca alergarea are sens chiar daca nu ai minge. Odata cu primul meu concurs, Gorun Trail, in 2017, nu m-am mai oprit din alergare si de frica de a nu reveni la +90 :)”.

Silviu Stoica spune ca la Timisoara a prin ziua perfecta

„A fost o vreme super, fara vant, fara soare, nimic care sa te deranjeze catusi de putin. Nu am mers neaparat cu gandul sa castig pentru ca stiam ca mai sunt si alti adversari puternici. Este un fenomen destul de ciudat acest start diferentiat. Eu am plecat al treilea, dar alti maratonisti valorosi au luat startul in spatele meu astfel ca nu stiam exact unde ma aflu. Mi-am propus 2 ore si 35 de minute si asta am reusit. Am avut un pace mediu de 3.41 si pe tot timpul maratonului efortul a fost unul constant. Este cel mai bun rezultat al meu de pana acum” a declarat Silviu.

Fostul fotbalist mai confirma daca e cazul ca rezultatele nu pot fi intamplatoare, ci sunt obtinute cu multa munca si cu un antrenor valoros in apropiere.

Primul podium la maraton pentru Silviu Stoica

„Este meritul lui Ioan Moisa pentru planurile lui foarte bine structurate, foarte bine gandite. Experienta lui clar noi nu o avem. Trebuie foarte multa seriozitate, perseverenta, constanta in antrenamente, iar asta tine de fiecare”.

Silviu nu face sport non-stop. Are un job, lucreaza mai mult de acasa, dar ambitiile lui sunt mari.

„In urmatoarea perioada raman la maraton. Simt ca mai pot imbunatati timpul pe aceasta distanta. As vrea cu 5 minute in urmatorul an, dar vom vedea, poate e prea optimist. „

Pe 7 noiembrie Silviu va lua startul la maratonul de la Varna, Bulgaria, unde spera sa „mearga” putin mai tare ca la Timisoara.

Tot pe aimx.ro poti citi un articol despre castigatoarea semimaratonului de la Timisoara, aici!

Autor: Vlad Lucian Arhire