joi, februarie 22, 2024
AcasăCAMPIONISimona Radis despre Canotaj: Este nevoie de o masura de nebunie in...

Simona Radis despre Canotaj: Este nevoie de o masura de nebunie in acest sport!

Simona Radis are un parcurs de aur in canotaj. Simona si colegele Nicoleta Pascanu, Georgiana Vasile si Elena Logofatu continua sa se pregateasca intens la proba de patru vasle.

„Inca de la inceput, cand am format actuala barca de 4x toate ne-am dorit foarte mult sa ajungem cat mai sus. Am muncit mult si primul pas facut a fost la Campionatul Mondial de tineret de la Poznan. Am reusit sa castigam medalia de aur! Acesta a fost primul pas facut spre mai mult!”-Simona Radis

Imediat dupa Campionatul Mondial de tineret, Simona si colegele sale au participat la Campionatul European de seniori de la Glasgow.

„Desi nu am urcat pe podium am reusit sa ne calificam in finala si am ocupat locul 5 . Faptul ca am reusit sa ne batem cu campioanele olimpice si sa fim un adversar redutabil ne-a dat incredere si speranta ca o sa fie mult mai bine la concursurile urmatoare”

Simona Radis are succes in echipajul de 4 vasle, a cucerit titlul la Campionatul European de tineret! La Brest, in Belarus Radis,Pascanu, Vasile si  Logofatu au confirmat valoarea!

”Acest concurs a fost un ultim test inainte de Campionatul Mondial de seniori de la Plovdiv. Fiecare concurs, fiecare medalie si fiecare participare ne ajuta sa evoluam. Experienta este un factor important in lupta pentru medalii. Privim cu incredere viitorul si ne dorim sa ajungem cat mai departe, pe cele mai inalte trepte!”

Simona Radis are amintiri de la 13 ani de la startul in canotaj!

”Totul a inceput la scoala, unde domnul antrenor Bulie George se afla in selectie. Acesta mi-a vorbit despre canotaj si despre oportunitatea care mi se oferea. La inceput raspunsul a fost in totalitate negativ, dar intr-un final am decis ca merita sa incerc! Si asa pe data de 1 octombrie 2013 ma aflam in cantonament la Snagov! De acolo a inceput drumul meu in canotaj, legitimata la CSA Steaua Bucuresti! Am inceput pregatirea si evolutia mea a fost una constanta! In anii urmatori am intrat in cadrul loturilor olimpice de juniori si seniori (in prezent)! In decursul acestor ani am facut parte din componenta mai multor barci cu obiective internationale. Acest lucru m-a ajutat sa imi dezvolt eficienta si lucrul in echipa! Pentru ca echipa sa ajunga la performante mari e nevoie de multa munca, perseverenta si comunicare! Comunicarea este necesara pentru ca aceasta ajuta la evolutia barcii. Toate trebuie sa contribuim cu ce avem mai bun! In cele mai grele momente, in urma antrenamentelor nereusite sau a celor care te lipsesc de toata energia e nevoie de o motivatie ca la carte! Trebuie sa avem mereu un psihic puternic, sa ne ajutam reciproc, sa ne fixam obiective si sa visam cat mai sus! Dorinta ne ajuta sa trecem peste orice, dorinta si nebunia, da! Este nevoie de o masura de nebunie in acest sport! Canotajul este un sport greu dar si frumos in acelasi timp! Te dezvolta din toate punctele de vedere si iti ofera sansa sa cresti intr-un colectiv deosebit!”

Autor: Ovidiu Pețenghea

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE