sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăCAMPIONISportivii români au şapte medalii, patru de aur, la Cupa Mondială la...

Sportivii români au şapte medalii, patru de aur, la Cupa Mondială la gimnastică

Sportivii români au şapte medalii, patru de aur, una de argint şi două de bronz, în finalele pe aparate, la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Mersin. Ana Maria Bărbosu a obținut trei medalii de aur, la paralele (13,600), bârnă (13,950) şi sol (12,900), potrivit postării de pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Gimnastică.

Sportivii români au şapte medalii, patru de aur în Turcia. Ana Maria Bărbosu a obținut trei medalii de aur!

Gabriel Burtănete a câștigat la sărituri, cu o medie de 14,725 (note de 14,750, respectiv 14,700).

Andreea Preda a câştigat două medalii, argint la sol (12,650) şi bronz la bârnă (12,600), în timp ce în finala de la paralele a ocupat ultimul loc (8), cu 12,250.

Andrei Muntean a obţinut bronz la paralele (14,400), aparat la care Gabriel Burtanete a fost al şaptelea, cu 13,900.

Andrei Muntean s-a clasat pe locul patru la inele (13,850) şi pe şase la sol (13,800), în timp ce Răzvan Marc a fost al cincilea la bară (13,550) şi al şaselea la inele (12,700).

Sportivii români au şapte medalii, patru de aur, la Cupa Mondială la gimnastică

Gabriel Burtănete a primit trofeul pentru cel mai bun gimnast la sărituri în acest sezon al Cupei Mondiale Challenge.

La Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Mersin a fost ultimul test pentru gimnaştii români înainte de Campionatele Mondiale de la Liverpool, competiție programată între 29 octombrie și 6 noiembrie.

Andrei Muntean, Gabriel Burtănete şi Amalia Ghigoarţă au dominat finalele pe aparate desfăşurate în cadrul Campionatelor Naţionale de gimnastică artistică şi Romgym Trophy.

Andrei Muntean, Gabriel Burtănete şi Amalia Ghigoarţă sunt remarcați la Naționale
Sursa Federația Română de Gimnastică

Andrei Muntean, Gabriel Burtănete şi Amalia Ghigoarţă au câștigat cele mai multe medalii la competiţia găzduită de Sala Polivalentă din Capitală la gimnastică artistică.

Andrei Muntean, campionul de la CS Dinamo a câştigat patru medalii de aur (două la Naţionale şi două la Romgym Trophy), la sol şi la paralele,

Andrei Muntean, Gabriel Burtănete şi Amalia Ghigoarţă sunt remarcați la Naționale
sursa Federația Română de Gimnastică

Gabriel Burtanete a obţinut trei titluri (aur la Romgym Trophy la sărituri şi la cal şi aur la sărituri la Naţionale). Răzvan Marc s-a impus în finala de la bară la ambele competiţii, iar Rafael Szabo şi Robert Burtănete s-au impus la inele, respectiv, la cal cu mânere la Naţionale.

Amalia Ghigoarţă, campioana de la LPS Cetate Deva a obţinut titlul național la sol şi a obținut două victorii la Romgym Trophy la bârnă şi sol. La Naţionale, Anamaria Mihăescu de la CSA Steaua a ieşit învingătoare la sărituri, Lilia Cosman de la LPS Cetate Deva s-a impus la paralele, iar Valentina Miruna Botez lrgitimată la CS Farul și CSŞ Constanţa a câştigat la bârnă.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE