Steaua are echipa campioana la scrima, la juniori in proba de spada.

220
Steaua are echipa campioana la scrima, la juniori in proba de spada.

Steaua are echipa cea mai buna la juniori in proba de spada. Cu dublul campion Tudor Zarnescu alaturi de Ştefan Baciu, Răzvan Crăciun si Rareş Marghescu. CS Dinamo si LPS Craiova au completat top 3. La individual stelistii s-au aflat in prim plan. Finala a fost intre Tudor Zarnescu si Stefan Baciu. Stelistul Tudor Zarnescu a reușit sa castige doua titluri la individual, la actuala editie a Nationalelor pentru cadeti si juniori la spada! Tudor s-a impus dupa doua zile de la victoria din intrecerea cadetilor.

Steaua are echipa de podium si la cadeti la spada. Tudor Zarnescu si Stefan Baciu au tras impreuna cu Andrei Burghelea si Rareș Marghescu pentru medaliile de bronz.

UNEFS a luat titlul la spada echipe la cadeti dupa o finala cu LPS Craiova. Florin Mirică, Alexandru Popescu si Cris Scarlat au facut echipa pentru victorie. Finalisti au fost Marius Bigea, Alexandru Mihart, Cristian Tirei si Răzvan Tudosie.

Steaua are echipa campioana la scrima, la juniori in proba de spada.La individual bucuresteni au completat integral locurile din semifinale.  Tudor Zarnescu a fost invingator in semifinale, in fata lui Alexandru Stoica, cu 15-11. Acelasi scor a fost si in finala in fata lui Florin Mirică. Rareș Marghescu a fost semifinalist.

Tudor Zărnescu a primit o invitatie in stagiul de pregatire din Italia, de la Acireale. Invitatia vine de la vicecampionul olimpic italian Enrico Garozzo. Future Champions Camp 2020 va fi intre 8 si 13 august, in Italia, la Acireale.

Tudor a castigat toamna trecuta si Cupa Romaniei. In sala Alexandru Csipler din Baia Mare spadasinul stelist l-a invins in finala pe Cristian Tirei de la LPS Petrache Triscu Craiova. Semifinalisti au fost Florin Mirica de la CS UNEFS Bucuresti si Horia Nistor de la CS Farul Constanta.

Sursa  Federatia Romana de Scrima

Pe AIMX puteti citi si despre campionul national la sabie. Finala juniorilor i-a gasit fata in fata pe dinamovisti. Articolul este aici!

Autor Ovidiu Pețenghea