Stefan Gherghel : viziunea despre inot inspirata din modelul american.

867
Stefan Gherghel : viziunea despre inot inspirata din modelul american.

Stefan Gherghel este recordman national, vicecampion mondial si european, specialist  la 200m.fluture. Nascut in Baia Mare in 1978 a fost printre „pionierii” Romaniei la inot in SUA. Pe 18 august va implini 40 de ani. La nivel „Masters” e triplu campion mondial. A castigat in 2010, in  Suedia medaliile de aur la 50m.fluture, 100m. fluture si 200m.mixt.

Probabil ca la fel cum altii m-au inspirat in alegerea unor decizii la fel s-a intamplat si cu mine sa fiu cel care inspira pe altii.-Stefan Ghergel

Stefan Gherghel a urmat exemplul primului roman din NCAA, Gabriel Chereches.

Primul roman care a castigat o conferinta si a participat cu succes la NCAA a fost Gabriel Chereches la sarituri. Stefan a urmat exemplu, a luat calea Americii si a dus putin mai departe seria succeselor pana la titlu national.

Stefan Gherghel a motivat alegerea pentru AIMX.

„America are ceea ce noua ne lipseste cu desavarsire, VIZIUNE. Are oameni pasionati in orice domeniu care iubesc oamenii de langa ei. Nu sunt frustrati si complexati ca si o parte dintre noi cei care ajung sa conduca sportul. Sunt oameni cu proiecte viabile pentru viitor si care analizeaza orice situatie posibila care ar putea aparea inainte de a implementa un proiect. Sunt oameni care stiu ca sportul inseamna business si ca atare sunt pregatiti sa rezolve orice obstacol ar putea aparea. Ei nu uita ca „painea” lor este sportivul.
Eu ma intreb si acum de ce mai exista MTS DJSuri sau cluburi din moment ce majoritatea nu isi indeplinesc cele mai elementare functii si anume acelea de a asigura minimul prevazut de lege pentru sportivi si antrenori. Cum isi justifica cei din minister si cluburi salarile atata timp cat sportivii nu isi primesc minimul de drepturi.”

Stefan Gherghel mizeaza pe un sindicat al sportivilor si al antrenorilor si vrea implementarea sistemului american in Romania.

„Totul este incomparabil intre noi si americani, cand vine vorba de performanta in inot. Acolo nu sunt antrenori care sa fie si platiti ca arbitri in competitiile in care au sportivi. Aici federatia nu este capabila de a oferi minimele conditii de fair play pentru sportivi, conditii din alineatul intai al federatiei.”- Stefan Gherghel 

PS: Robert Glinta a fost desemnat cel mai bun debutant in sistemul american la care s-a inscris anul trecut. Cvintuplu campion „All-American”, triplu campion Pac-12 la 100y spate si castigator NCAA cu stafeta USC.