Stelios Prassas este, la 90 de ani, cel mai varstnic finisher de la Athens Marathon

209

Stelios Prassas este cel mai varstnic alergator care a participat vreodata la Athens Marathon. Grecul, nascut in 1931, a fost unul dintre cei 30 de mii de concurenti care au luat startul la editia din acest an (13-14 noiembrie), a competitiei, pe ruta istorica lasata „mostenire” de Pheidippides. Prassas este un fost fotbalist si a inceput sa participe la maratoane la varsta de 59 de ani.

Stelios Prassas: „Nu m-am gandit niciodata la moarte. Nu mi-a fost frica niciodata de moarte”

Intre 8 si 10 kilometri alearga zilnic maratonistul in varsta de 90 de ani. „Simt o fericire imensa atunci cand sunt la stadion si ma antrenez. Mi se umple inima de bucurie. O persoana trebuie sa faca ceea ce face pentru ca iubeste foarte mult respectiva activitate” a spus acesta.

Prassas a adoptat o dieta bazata in special pe legume si fructe. El mananca foarte putina carne. A fost tot timpul o persoana activa si nu a avut parte de antrenor. A „mers” pe propriul feeling.

„Momentul care ma emotioneaza cel mai tare este acela cand intru in stadion si ajung la finish. Este ceva incredibil. Iubesc sa ajung la finish-ul oricarei curse, dar atunci cand o fac in Atena este ceva de nemasurat” a mai mentionat Prassas pentru greekreporter.

90 de ani, 42 de kilometri si 8 ore de alergare

Stelios Prassas a parcurs cei 42,195km in 8 ore, 1 minut si 58 de secunde. La 10 kilometri a trecut in 1 ora si 31 de minute, iar semimaratonul l-a facut in 3.39.04.

„Voi alerga atata timp cat ma va lasa corpul. Vreau ca toti oamenii sa fie fericiti, sa zambeasca pentru ca nimeni nu este nemuritor. Trebuie sa te bucuri de viata. Eu nu ma gandesc la moarte. Niciodata nu mi-a trecut prin cap un astfel de gand” a incheiat incredibilul grec.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Greek City Times