Szidonia Lazsadi a revenit pe schiuri după o gravă accidentare.Pasiune și sacrificiu

0
446
Szidonia Lazsadi a revenit pe schiuri după o gravă accidentare.Pasiune și sacrificiu

Szidonia Lazsadi a revenit pe schiuri după o gravă accidentare. Este studentă în primul an la Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică în cadrul Universități Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Din fericire nu a mai avut alte accidentări de la incidentul de la Campionatul Național din 2019.

Szidonia Lazsadi a revenit pe schiuri după o gravă accidentare după care sportiva a fost operată și a avut în picior două tije, iar recuperarea a fost de peste șase luni!

Szidonia Lazsadi a revenit pe schiuri după o gravă accidentare.Pasiune și sacrificiu

”După accidentare a urmat o perioadă mai lungă de recuperare și sezonul trecut am putut să pun din nou schiurile în picioare și să încep pregătirea pe zăpadă. Obiectivul meu pentru sezonul acesta este de a îmi îmbunătăți punctajul FIS și de a atinge rezultate cât mai bune. La momentul accidentului am agățat o poartă cu mâna. Am vrut să mă redresez dar mi-a cazut schiul. Cred că în momentul impactului mi-am rupt piciorul. După acel moment am alunecat în afara pârtiei. Accidentul s-a întâmplat pe pârtie. Am văzut doar zăpada și cum mi se duc schiurile. Ar fi trebuit să existe însă plase de protecție!”– Szidonia Lazsadi ”

Cele mai bune rezultate pentru Lazsadi Szidi au fost un titlu de vice-campioană națională la proba de combinată alpină în 2017 și alte cinci clasări în top 3 în proba de slalom pe plan național.

”Următoarele curse vor avea loc în Poiana Brașov acesta fiind curse FIS care se vor desfășura pe o durată de 4 zile. În afara de acestea plănuiesc să iau startul și la alte competiții FIS în străinătate. Le mulțumesc antrenorilor mei, Barbu Bogdan și Focșeneanu Emilian pentru ajutorul și susținerea acordată.”

Szidonia Lazsadi iubește slalomul. Sportiva favorită este americanca Mikaela Shiffrin și îl apreciază pe Marcel Hirscher.

Szidonia este vicecampioana națională din 2016 la Transalpina, s-a remarcat la Cupa Corona și a câștigat Slalomul la nivelul de varstă sub 14 ani. A avut rezultate bune și la întrecerile din Bulgaria!

Pe AIMX citiți aici  mai multe articole despre sportivii români și întrecerile pentru calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă.

Autor: Ovidiu Pețenghea